Hollywood-skuespilleren Paul Walker døde i 2013 i en voldsom bilulykke, da han kørte galt i en Porsche. Nu har hans 16-årige datter valgt, at sagsøge bilgiganten.
Hollywood-skuespilleren Paul Walker døde i 2013 i en voldsom bilulykke, da han kørte galt i en Porsche. Nu har hans 16-årige datter valgt, at sagsøge bilgiganten. Foto: EMILIO NARANJO

Hollywood-stjernen Paul Walker bragede en lånt Porsche ind i en lygtepæl i november og døde på stedet. Med 160 km/t, viser ny rapport.

Den amerikanske skuespiller Paul Walker, der er kendt fra Fast and Furious-filmene, mistede livet i en voldsom bilulykke i Los Angeles 30. november sidste år. Her sad hans kammerat og forretningspartner, den 38-årige Roger Rodas, bag rattet i en Porsche Carrera GT, hvor Walker selv var passager, da de efter en kort køretur kørte galt.

Bilen ramte en lygtepæl og brød i brand, og siden er der blevet gisnet om, hvor stærkt Walker og vennen egentlig kørte. Nu viser en endelig rapport, at farten var helt oppe på 160 km/t. Det skriver det amerikanske nyhedsmedie CNN.

Den 15 sider lange rapport giver svar på mange af de ubesvarede spørgsmål om ulykken, hvor det blandt andet er rygtedes, at Walker og vennen kørte ræs i den californiske storby. Noget, familie og venner til Walker på det kraftigste har afvist.

- Af ukendte årsager mistede føreren kontrollen over køretøjet, køretøjet snurrede delvist rundt og begyndte at køre i sydøstlige retning, lyder beskrivelsen af ulykken i rapporten.

- Køretøjet ramte derefter et fortov, og førerens side af køretøjet ramte et træ og derefter en lygtepæl. Kraften af disse kollisioner fik bilen til at dreje 180 grader, og den fortsatte derefter i østlig retning. Passagersiden af køretøjet ramte dernæst et træ, og bilen brød i brand, står der videre i rapporten.

Overvågningsvideo på ulykkesstedet viser, at bilen først brød i brand et minut efter, den forulykkede.

Skuespillerens krop blev efterfølgende fundet forbrændt. Han højre håndled var brækket, det samme var hans venstre arm, mens der var brud på både kæbeben, kraveben, bækken, ribben og rygsøjle. Også vennen Rodas døde umiddelbart efter ulykken.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.