På femte måned er den folkekære Matador stjerne Holger Juul Hansen indlagt.
På femte måned er den folkekære Matador stjerne Holger Juul Hansen indlagt. Foto: Claus Bech

Den 88-årige folkekære Matador-stjerne Holger Juul Hansen kæmper nu på femte måned for at komme til hægterne igen.

Siden starten af september har Bispebjerg Hospital været hans hjem. Og udsigten til, at hans elskede kone Inge kan tage ham i hånden og sammen gå de 500 meter til parrets rigtige hjem, er ikke lige rundt om hjørnet.

- Han kæmper jo stadig. Og tak for det. Men det er klart, at han også er blevet meget afkræftet, siger Inge Juul Hansen, som i 47 år har været ved sin mands side. I tykt og tyndt.

- Det er stadig den lungebetændelse, der driller. Og han har fået væske i lungerne, som lægerne heldigvis er ved at få bugt med, siger hun videre.

De sidste to år har den fantastiske skuespiller været forfulgt af uheld. I januar 2011 faldt han på et isglat fortov og i faldet klappede lungen sammen, to ribben blev brækket og en slimhinde i benet sprængt. Og følgerne af den omgang tog det voldsomt lang tid at komme sig ovenpå for Holger Juul Hansen.

I starten af september sidste år blev han så ramt af en lungebetændelse, som synes at være sejlivet. Men forhåbentlig bliver Holger Juul Hansen ved med at være det samme.

- Nogen dage går det bedre end andre. Og der er dage, hvor der ikke er så meget livsmod. Men han vil gerne ovenpå, selvom kræfterne svinder gevaldigt ind, når man er sengeliggende så længe, som han har været, siger Inge Juul Hansen.

Og hun lægger da heller ikke skjul på, at det lange forløb også tærer på hendes kræfter.

- Men jeg skal og jeg vil kæmpe. For hans skyld og for min egen. Og jeg er dybt taknemmelig for, at jeg kan.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.