- Jeg prøver at holde modet oppe. Det skal jeg, siger Inge Juul Hansen. Snart en måned har Holger og Inge Juul Hansen tilbragt på Københavns hospitaler på grund af Holgers alvorlige sygdom.

Holger Juul Hansen kæmper fortsat mod den alvorlig lungebetændelse, der ramte ham i starten af september. Den 88-årige skuespiller, som er kendt og elsket for sine roller i blandt andet Matador og Riget, har efterhånden været igennem et langvarigt forløb på Københavns hospitaler.

- Vi arbejder på sagen, men det går op og ned. Lægerne gør alt, hvad de kan for at få bugt med Holgers lungebetændelse. Der har været noget væske på hans lunger, men hans infektionstal er heldigvis faldende, siger Inge Juul Hansen, der har været ved sin mands side på hospitalet igennem hele forløbet.

Holger Juul Hansen blev første gang indlagt mandag den 4. september. Da han nogle dage efter et fald i hjemmet fik svært ved at trække vejret, blev han indlagt på Rigshospitalet, hvor det blev konstateret, at han havde en ondartet lungebetændelse. Holger blev dog udskrevet lørdag den 8. september sådan, at han nåede hjem til re-premieren på første afsnit af Matador.

Netdoktor.dk: Sådan føles en lungebetændelse
 
Prøver at holde modet oppe
Men efter få dage måtte den folkekære skuespiller altså indlægges igen. Sygdomsforløbet har nu snart varet en måned, og Inge Juul Hansen fortæller, at den langvarige indlæggelse begynder at sætte sine spor.

- Vi tager én dag ad gangen, og vi arbejder på, at han skal få det godt. Det har været en slem omgang. Holger har tabt lidt af modet, for det har jo stået på længe. Så er det svært at blive ved med at bevare optimismen, men jeg prøver at holde modet oppe. Det skal jeg, siger Inge Juul Hansen.