Efter 20 år med stand-up comedy bryder Lars Hjortshøj op. Opbrud, professionelt med en helt ny form for comedyshow. Som bliver en form for rullende velgørenhedshow.

Tv-stjernen er ligefrem begyndt at gå til poledance. Som forberedelse til showet ’My Danish Collection’.

- Jeg går til poledance om tirsdagen. Det vil jeg sgu ikke anbefale nogen. Det er vanvittig hårdt. Forestil dig centrifugalkraften tage fat i mine 95 kilo. Det er vildt. Og nej, jeg øver alene. Så jeg kan ikke se på kvindelige poledansere, siger Lars Hjortshøj til BT.

Den 45-årige komikers flirt med stripperstangen skyldes det ny show. Hvor han optræder med seks-otte nye figurer. Bl.a. et par af de kendte fra ’Live fra Bremen’.

Træt af navlepilleri

- Jeg er blevet træt af pille i min egen navle. Det har jeg nu gjort i 20 år. Jeg er blevet lidt for sikker i stand-up’en. Mekanismerne sidder lidt for trygt. Jeg vil ikke falde i magelighedsgryden, som mange af mine jævnaldrende falder i. Jeg gik på Folkeuniversitetet sidste år. Fulgte en studiekreds om den danske folkesjæl. Vi har haft fire år med finanskrise. Hvordan påvirker det os som stamme? Vi har været en flok overfodrede foie gras-gæs. Hvad kan vi erstatte det med, siger Hjortshøj.

Til det formål må han p.t. bruge sin tid på at lære trommespil, guitarspil, trylleri. Hjortshøjs nye alter egoer er bl.a den trinde, selvbevidste poledancer Bitten, Karsten Meilvang, en bedrevidende Politiken-læser, der har opfundet en ny metode til at integrere danskere. Tryllekunstneren John-John Gibbon og den liderlige 68er Tue (begge kendt fra ’Live fra Bremen, red.).

Du kunne score kassen som tv-vært på TV 3?

- Man kan leve meget længe for en sæson af et TV 3-program. Det var bare for kedeligt. Man står på et kryds på gulvet og siger det, man har indstuderet. Beklager hvis det lyder lidt selvoptaget. Men mit komiske talent kommer ikke til udfoldelse dér. Det skal være ligesom ’Klovn’ og ’Bremen’. Båret af den barnlige begejstring. Skrivefasen er hård og ensom - men jeg er en ’sucker’ efter at stå på scenen, siger Lars Hjortshøj.

Mobilafstemning

For første gang bliver publikum inviteret til at være med i showet. Med deres mobiltelefoner.

- Hver gang jeg er ude at optræde, sidder folk og peger med deres mobiler. Nu tager jeg så konsekvensen. Folk kan stemme under showet på mine figurer, siger Hjortshøj. 

Pengene fra sms’erne går til Børnehjælpdagen, som Hjortshøj har været ambassadør for i flere år.

- Uden at der går tudefjæs i den: Der er 15.000 anbragte børn i Danmark, der lever et usynligt liv i underdanmark, som vi, der bor i den blege, velbjergede del af Danmark, slet ikke stifter bekendtskab med. De kan ikke deltage i fritidsaktiviteter eller andre ting, som andre danske børn. Ferier, biografture. Pengene går til Børnehjælpsdagens Drømmebank. Hvor man samler børns drømme. Senest fik en pige en gravsten til sin mors grav. Når jeg hører det, bliver jeg så rørt langt ind i mit inderste, siger Hjortshøj.