I dag ville Kim Larsen være fyldt 75 år.

Selvom hele Danmarks nationalskjald gik bort for lidt over to år siden, så er han dog ikke glemt i sin families hjerter.

Det er tydeligt at se på sønnen Hjalmer Larsens profil på Instagram, hvor han i dagens anledning har delt to rørende billeder af sig selv sammen med sin afdøde, landskendte far.

På det ene billede kan man se en voksenudgave af Hjalmer stående skulder om skulder med sin far, mens man på det andet kan se ham som bette dreng med en guitar foran Kim Larsen, der ligner en, som er i fuld gang med at skråle sine berømte vokaler ud.

Kim Larsen sov ind 30. september 2018 efter længere tids kræftsygdom.

Ugen efter hans død stimlede tusindvis af mennesker sammen på Rådhuspladsen for at synge med på hans klassikere såsom 'Midt om natten' til mindekoncerten ‘Som et strejf af en dråbe – Danmark synger farvel til Kim Larsen’.

Dødsfaldet medvirkede medvidere til adskillige mindetog rundt omkring landet.

Kim Larsens efterladte takkede efterfølgende for danskernes massive hyldest af den folkekære sanger, men siden da har de holdt sorgen for sig selv. Det er sågar uvist for offentligheden, hvor Kim Larsen er begravet henne.

Blomster, øl, smøger og hilsner er lagt foran det portræt, der blev malet på hegnet ind mod Christiania på Prinsessegade i København til ære for danskernes nationalskjald Kim Larsen, mandag den 1. oktober 2018.
Blomster, øl, smøger og hilsner er lagt foran det portræt, der blev malet på hegnet ind mod Christiania på Prinsessegade i København til ære for danskernes nationalskjald Kim Larsen, mandag den 1. oktober 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Hjalmer Larsen satte dog sidste år et par sjældne ord på tabet af sin far, da han medvirkede i et større interview med Politiken.

Han fortalte blandt andet, at han havde haft en »idyllisk« barndom, og at han altid stædigt har holdt fast på at ville slå i gennem som musiker uden sin fars hjælp.

Noget, der udmøntede sig i et meget specielt øjeblik den sidste gang, han så sin far spille, hvilket var i Odense, i Den Fynske Landsby 16. august 2018 på Hjalmers 23-års fødselsdag.

»Okay, nu bliver det lidt personligt. Men jeg så koncerten sammen med min bror Lui, og min far dedikerede en sang til mig, fordi jeg havde fødselsdag. 'Papirsklip' fra 'Midt om natten'-pladen. Og da han sagde mit navn, jublede folk,« sagde han til Politiken og fortsatte:

»Efter showet kom han ned fra scenen og så helt overrasket ud, da han sagde 'Hjalmer, de kender dig jo alle sammen'. Og der så han bare virkelig stolt ud. Også fordi jeg ved, at det betød meget for ham, at jeg havde gjort det selv. Uden at bruge ham.«