Naser Khader har ligesom Amir i ’Borgen’ oplevet, hvordan politik i værste fald kan ramme børnene.

I har sat huset til salg. Skal I skilles?’ spørger journalist i døren, da Naser Khader en morgen åbner døren i sit hjem på Frederiksberg. I gangen står han med sin daværende hustru og er ved at klæde børnene på, så de kan komme i skole.

- Klokken otte om morgenen troppede en fotograf og en journalist op fra Se og Hør foran vores hoveddør. Han stillede en masse upassende spørgsmål og spurgte blandt andet – i nærheden af børnene – om vi da skulle skilles, nu hvor vi havde sat huset til salg. Jeg var simpelthen målløs, husker Naser Khader om episoden i 2010.

I tv-serien ’Borgen’ fik Amirs søn en seddel i madkassen, hvor der stod:  ’Din far er en løgner’.  I virkelighedens verden har mange børn af politikere oplevet det samme. Det bekræfter B.T.’s to gæsteanmeldere, Søs Marie Serup, der er tidligere spindoktor for Lars Løkke og Naser Khader, der indtil sidste valg sad i folketingen for De Konservative.  

Og Khader ved om nogen, hvordan det føles, når ens upopularitet som politiker går ud over dem, der slet, slet ikke kan gøre for det: Ens børn.

- Én ting er at blive kritiseret på sin person og sine holdninger, noget helt andet er det, når pressen tropper op kl. 8.00 om morgenen hjemme på ens bopæl. Den slags er helt utilstedeligt og grænseoverskridende – især når børnene er i nærheden.

For nylig oplevede Khader også, at politik blev blandet ind i børnenes fritid. En lørdag eftermiddag er Naser med til fodboldtræning med børnene, da han hører en af de andre fædre sige noget om ham til sine to små børn.

- Jeg genkender ham som et medlem af Hizb ut-Tahrir. Han har sine to sønner med og pludselig siger han til dem: ’Gå væk, gå væk fra ham. Han er vantro. Han er et forrædersvin’. Jeg blev dybt chokeret og vidste slet ikke, hvordan jeg skulle reagere. Heldigvis hørte mine børn ikke noget. Det er sjældent, jeg tager noget personligt, men det sad i mig som en ubehagelig oplevelse, fortæller Naser.

For ligesom på Amir i ’Borgen ’, så preller pressen kritik og hetz ikke altid af.

- Da det stod klart, at jeg ikke kom ind i folketinget, blev jeg bogstaveligt talt jagtet. På et tidspunkt fik jeg en besked fra en journalist: ’Vi bliver ved med at lede efter dig, til du stiller op til et interview’. Så gav jeg op og stillede op. Det siger noget om, hvor svært det kan være at beskytte sig selv og sin familie, forklarer han og tilføjer:

- Der er episoder, jeg gerne vil have skånet mine børn for. Men jeg er - i modsætning til Amir - ikke for følsom til politik. Så skulle jeg være gået for længst.