DR's dramaserie 'Borgen' vinder den prestigefyldte britiske Bafta-pris for bedste udenlandske tv-serie. Den snupper også prisen for bedste manuskriptforfatter.
DR's dramaserie 'Borgen' vinder den prestigefyldte britiske Bafta-pris for bedste udenlandske tv-serie. Den snupper også prisen for bedste manuskriptforfatter. Foto: Esben Salling

Søndag vandt 'Borgen' fornem pris

Producenten bag den nu Bafta-vindende tv-serie 'Borgen' peger på, at tid til at udvikle, fordybe sig og kæle for detaljerne er en væsentlig årsag til, at danske tv-serier vinder fornemme, internationale priser.

- Jeg er lykkelig, glad og stolt. Det var så fedt! Det er meget æresfuldt, siger producent på 'Borgen', Camilla Hammerich, til bt.dk.

'Borgen' vandt søndag aften en Bafta Award, der er af Europas fornemste tv-priser, for bedste udenlandske tv-serie og for bedste manuskriptforfatter. Sidste år sejrede 'Forbrydelsen' og i år tog Borgen altså kegler.

- De var helt oppe og køre i går. Det skulle have været så sjovt, siger Hammerich om den danske delegation i London. Hun var ikke selv var med til festlighederne i den engelske hovedstad.

- Det Borgen leverer er en historie, som mange kan genkende. Det at gøre karriere og samtidig have en familie. Det er en meget universiel historie, siger Hammerich.

Hun mener, at DR i forvejen er gode til at udnytte den internationale anerkendelse, som dansk tv-drama især har høstet igennem de seneste ti år.

- De sidste ti år har været en gylden drama-æra. Vi kan bruge priserne til at gøre opmærksom på os selv og til, at vi bliver interessante at købe. Dermed bliver det også et spørgsmål om finansiering til fremtidige projekter. Vi vil gerne tiltrække international kapital, siger Camilla Hammerich.

En af årsagerne til at dansk film og tv vækker opsigt internationalt er, at vi her i landet tager os god tid.

- Det er grundigt og hårdt arbejde, der ligger bag. Det gælder både film og tv-serier. Det handler om at blive ved med at gå i dybden med det, som man laver. Det første spadestik til 'Borgen' blev for eksempel taget tilbage i maj 2007, så vi bruger meget tid på at udvikle det, så det bliver rigtig godt. Der har jeg en fornemmelse af, at det mange andre steder bliver hastet igennem, siger Camilla Hammerich til bt.dk, der betegner søndag, hvor 'Borgen' tog en Bafta og Mads Mikkelsen fik hæder i Cannes således:

- Det var en helt fantastisk og meget stor aften!
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.