Den 'Once Upon a Time in Hollywood'-aktuelle stjerneskuespiller Leonardo DiCaprio har spillet med i et hav af film, men der er specielt én film, han ikke vil have opmærksomhed omkring.

Sammen med Hollywood-stjernen Tobey Maguire spillede han hovedrollen i sorthvid filmen 'Don´s Plum', som blev optaget over seks dage mellem juli 1995 og marts 1996.

Det skriver mediet The New York Post.

Ifølge The New York Post er 44-årige Leonardo DiCaprio og 44-årige Tobey Maguire ikke interesserede i at skabe opmærksomhed omkring filmen, og det skulle der være en helt bestemt grund til, forlyder det.

Leonardo Dicaprio (tv.) og Tobey Maguire (th.)
Leonardo Dicaprio (tv.) og Tobey Maguire (th.) Foto: SEBASTIEN NOGIER
Vis mere

Filmens udgivelse i 2001 er et resultat af en retssag, der udspillede sig i slutningen af 1990´erne, hvor en af filmens producere Dale Wheatley og de to hovedpersoner var uenige om filmens reelle formål.

Dale Wheatley var af den overbevisning, at filmen skulle ende ud i en længere feature, hvorimod Leonardo DiCaprio og Tobey Maguire kun havde tænkt projektet som en kortfilm.

Mediet skriver ligeledes, at de to Hollywood-stjerner har et ønske om at fjerne opmærksomhed fra filmen, fordi filmens karakterer eftersigende har et kontroversielt sprogbrug og et voldsomt kvindesyn.

Det fortæller Tawd Beckham, der også var med til at producere filmen.

»Portrætteringen af karaktererne i filmen virker så naturligt for Leonardo DiCaprio og Tobey Maguire, og derfor kan publikum godt få det indtryk, at det var sådan, de to personer var, da de var unge, men det var det jo ikke,« fortæller han til The New York Post.

'Don´s Plum' handler om en drengegruppe, der mødes hver lørdag aften på en amerikansk 'diner' for at udveksle saftige historier om kvinder, de har erobret, i en nedladende tone.

Og netop tonen var eftersigende det, de to kæmpestjerner frygtede kunne ødelægge deres karriere, som på daværende tidspunkt var meget lovende.

Derfor endte retssagen også med et forlig, hvor parterne besluttede, at det skulle være forbudt at vise filmen på de amerikanske og canadiske filmmarkeder.

Tobey Maguire til premieren på 'Spiderman 3' i Tokyo.
Tobey Maguire til premieren på 'Spiderman 3' i Tokyo. Foto: FRANCK ROBICHON
Vis mere

Forliget faldt ikke i god jord hos alle de involverede, og uenighederne har efterfølgende fået konsekvenser for særligt Dale Wheatley.

»De to herrer er meget intimiderende med deres magt og indflydelse, og særligt Tobey Maguire har ødelagt min karriere efter alt det her,« har han ifølge The New York Post udtalt.

En talsperson for Leonardo DiCaprio har i den forbindelse fortalt mediet, at Dale Wheatleys påstand er løgn.

'Once Upon a Time in Hollywood' har premiere 15. august i de danske biografer.