I disse dage må forfatter og anmelder Leonara Christina Skov knibe sig i armen. Ingen af de ti bøger, hun tidligere har skrevet eller redigeret, har haft overvældende kommerciel succes. Men det er der vendt op og ned på nu.

Den biografiske roman 'Den, der lever stille'  er på et par uger blevet en bestseller med et salg på over 20.000 eks. Kun Sara Omars meget omdiskuterede 'Dødevaskeren' sælger lige nu mere i romangenren.

»Halvdelen af tiden er jeg flyvende og rørt og dybt taknemmelig over at opleve en modtagelse som den her, og halvdelen af tiden frygter jeg, at det hele er ovre lige om lidt. Det føles, som om verden har kastet stjernestøv på mig, og jeg aner ikke, hvor længe den slags varer,« siger den forbløffede Leonora Christina Skov til BT.

»Jeg har skrevet bøger i femten år, og jeg har aldrig været i nærheden af de salgstal, der vælter ind denne gang. På en måde er jeg glad for, at succesen kommer nu, for det er helt klart lettere at nyde den, når jeg ved, hvordan det plejer at være,« siger Leonora Christina Skov.

'Den, der lever stille' handler om hendes opvækst i et dysfunktionelt hjem, hvor hun blev holdt i en psykisk spændetrøje - og det handler om en mor, der vendte sig mod Skov, da hun sprang ud som lesbisk.

Hun har modtaget mere end 700 mails og beskeder indtil videre fra læsere, der ikke har følt sig elsket af deres mor eller far, er mønsterbrydere, har føler sig anderledes i deres opvækst, har svære spring-ud-historier, har mistet deres mor, har forladt Jehovas Vidner, eller har levet med psykisk syge eller alkoholiserede forældre, som de skulle dække over.

»For et menneske som mig, der følte mig ekstremt uelsket og alene i mange år, er det helt, helt overvældende at opleve den form for overstrømmende modtagelse. Tidligere var jeg vant til, at folk stod med armene over kors og skepsissen malet i ansigtet, når de mødte mig, fordi de antog, at jeg var forfærdelig og ultravred, og nu møder de mig helt bogstaveligt med åbne arme. Det er en kæmpe velsignelse og har gjort mig endnu mere glad for at have overlevet, end jeg var i forvejen. Mere konkret kan jeg bruge succesen til at tjene penge nok til at kunne skrive min næste bog, uden at jeg behøver at ligge staten til last og søge kunststøtte. Det er en æressag for mig at klare mig selv,«

Konkret betyder successen, at Leonora Christina Skovs agent i disse dage besøger New York for at tale med diverse forlag.