Dansk underholdnings hotteste par - Iben Hjejle og Casper Christensen - fik ni år sammen, inden de i 2011 gik hver til sit.
Dansk underholdnings hotteste par - Iben Hjejle og Casper Christensen - fik ni år sammen, inden de i 2011 gik hver til sit. Foto: Jonas Vandall Ørtvig

Iben Hjejle ville trygheden, det nære og roen, og Casper Christensen var ved at gå ud af sit gode skind over alle tre ting. Alligevel beskriver den 44-årige komiker i dag bruddet efter ni års samliv som 'super sørgelig'.

Kærligheden mellem Iben Hjejle og Casper Christensen bristede, fordi forholdet stod i vejen for hendes faglige udvikling. Sådan summerer 'Dicte'-skuespillerinden i dag bruddet op i et interview til magasinet Liv. I en alder af 40 indså hun, at hun ikke var dér, hvor hun drømte om at være. Hun savnede ro, og hun savnede at mærke sig selv som skuespiller på en anden måde. Hun rejste og flyttede tiden op i stedet for at koncentrere sig om sine drømme som skuespiller.

Det forstår eksmanden Casper Christensen godt i dag.

- Iben ville det nære, og jeg ville noget andet. Hun havde behov for tryghed, og jeg havde behov for at flytte mig. Jeg havde og har ikke lyst til at falde til ro, jeg er et menneske, der søger udfordringer, og jeg var ved at gå ud af mit gode skind, når tingene stod for stille, siger Casper Christensen.

Men han vil ikke kendes ved, at han skulle være et være rastløst gemyt at være gift med.

- Nogen kalder det rastløst, jeg kalder det ambitiøst, siger han - efterfulgt af et grin.

Og ambitioner er gode, men når det er på andres vegne, er de ofte knap så ønskede. Det var én af de ting, den 44-årige Casper Christensen indså, da han og hustruen besluttede at gå hver til sit i 2011. I interviewet til magasinet Liv kommer det frem, at Iben Hjejle gik, da hun opdagede, hun sad med ja-hatten og ja-sjussen i hånden og fik alt serveret. Hun savnede, at det handlede om hende - og ikke 'alle andres togter'.

- Der var fart på i vores år, og meget foregik, som hun siger, med ja-hat og ja-sjusser. Men nu kender jeg jo Iben, og jeg tror ikke, at 'andres togter' skal læses så egoistisk, som det lyder. I stedet handlede det om, at jeg havde nogle idéer om Ibens togter, nogle ambitioner på hendes vegne, fordi jeg synes, at hun er så sindssygt dygtig. Jeg havde nogle meget store ambitioner på hendes vegne, hvor jeg syntes, hun skulle gribe hver en invitation til casting i USA, men hun ville i virkeligheden hellere spille noget teater på Aveny T, fortæller Casper Christensen.

Iben Hjejle besluttede sig for at gå, umiddelbart på den anden side af sin 40 års fødselsdag. Og tærsklen til de 40 år er farlig, erkender Casper Christensen. Man kigger sig over skulderen. Hvad har man nået? Og hvad har man i særdeleshed ikke nået? Prisen for den form for årsopgørelser er i værste fald en skilsmisse.

- Jeg forstod godt, at Iben tog sit liv op til revision, da hun fyldte 40. Det gjorde jeg selv - og startede blandt andet nyt firma. Man får mulighed for at starte forfra, men desværre er det også med risiko for, at det ender i skilsmisse. Derfor var jeg heller ikke uforberedt, da det skete, fortæller Casper Christensen.

Casper Christensen lavede sin 40 års-opgørelse i 2008, Iben sin i 2011. Hun kom i modsætning til ham frem til, at 'forholdet var en stopklods for hendes videre udvikling'. Hun gik, fortæller hun til Liv. De gik begge, siger komikeren i dag.

- Da det gik op for os, at vi ikke ville det samme, satte vi os ned og tog nogle lange snakke om, hvordan det kunne reddes, men konklusionen blev, at vi ikke skulle mere. Vi var i virkeligheden meget i sync, synes jeg. Det skete på alle måder i god ro og orden. Men det ændrer ikke på, at det var super sørgeligt. Der var børn på begge sider, der skulle informeres, der var hus, der skulle sælges. Det er bare sørgeligt at gå hver til sit, erkender han.

Ni år fik de sammen, og han har ikke fortrudt et eneste år.

- Måske vidste vi begge to, et halvt år inden vi sagde det højt, hvilken vej det gik. Men vi har bestemt ikke spildt tiden sammen. Ikke et sekund.

Casper Christensen og Iben Hjejle boede op til deres skilsmisse bosat i Værløse nord for København. I dag bor Iben Hjejle sammen med sin nye kæreste, elektrikeren og sangeren Casper Werner Vulpius, på Vesterbro. Casper Christensen bor sammen med kæresten Isabel Friis-Mikkelsen i en lejlighed i indre København.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.