Nogle ønsker sig en ny bil, andre en ny hofte. For den kendte politiske kommentator Henrik Qvortrup var sidstnævnte kommet højt på ønskelisten.

Tirsdag kom han under kniven, men allerede få timer senere var han frisk nok til at tale med B.T. Og det var en temmelig frisk og glad Qvortrup, der kunne berette om det bizarre ved at opleve sin egen operation.

Hofteoperationen blev nemlig foretaget i lokalbedøvelse. Og selvom Qvortrup ikke direkte kunne se, hvad der skete, så kunne han i den grad høre det:

»De savede og bankede og borede. Jeg kunne høre det hele,« fortæller Qvortrup, der dog ikke blevet afskrækket af oplevelsen.

Henrik Qvortrup har nu to kunstige hofter.
Henrik Qvortrup har nu to kunstige hofter. Foto: Jon Wiche
Vis mere

»Jeg kunne ikke mærke noget, mens de var i gang, men nu gør det nas,« fortæller han fra sygesengen på Gentofte Hospital.

Selvom han nu skal bruge de næste uger på genoptræning, så er den 59-årige tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet dog ved godt mod.

Hofteoperationen har nemlig været længe ventet.

»Jeg brækkede min venstre hofte ved en cykelulykke i 2009 på vores ødegård i Sverige. Dengang blev jeg opereret i Sverige og blev sat sammen med søm og skruer,« fortæller Qvortrup.

Han kom sig over ulykken, men nogle år senere havde den venstre hofte det så skidt, at han måtte have en ny. Den operation blev foretaget i 2017.

Men grundet skaden på den venstre hofte fik Qvortrup med tiden også en aflastningsskade på den modsatte hofte.

»Jeg har gennem længere tid gået rundt og humpet og haltet. Jeg lignede nærmest Klokkeren fra Notre Dame,« lyder det fra Qvortrup, der derfor besluttede, at han måtte kapitulere og også lade lægerne udskifte den højre hofte.

Operationen gik, som den skulle, Qvortrup har fået endnu en ny titanium-hofte og har kun ros til lægerne:

Han kan nu se frem til en længere genoptræningsperiode.

Da han allerede har prøvet at få en ny hofte før, ved han nogenlunde, hvad det indebærer – og han regner med at kunne smide krykkerne om en uge.

Nogle ting må han dog have hjælp til i længere tid – som for eksempel at binde snørebånd. Og så kan han glæde sig over, at han og hans kone, Nanna Qvortrup, for kort tid siden fik solgt deres lejlighed på fjerde sal på Frederiksberg.

Det er nemlig ikke helt nemt at gå på trapper, når man lige har fået en ny hofte.

»Lige nu bor vi i vores sommerhus ved Røsnæs, hvor vi regner med at blive sommeren over,« siger Qvortrup og fortæller, at parret endnu ikke har fundet en ny permanent bolig.

Det er dog meningen, at parret skal finde en ny bolig i København. Og til den tid kan Qvortrup formentlig få indfriet den drøm, der fik ham til at lægge sig under kniven igen.

»Jeg drømmer virkelig om at kunne løbe igen. Bare det at kunne tage en løbetur, når man har lyst. Det har jeg virkelig savnet,« siger han og fortæller, at han regner med at kunne løbe, når han er færdig med genoptræningen.