Henrik Søndergaard Pedersen glæder sig til jul, selvom han må undvære sønnerne juleaften. 
Henrik Søndergaard Pedersen glæder sig til jul, selvom han må undvære sønnerne juleaften.  Foto: TV 2 Danmark

Den tidligere hjemløse Henrik Søndergaard Pedersen må undvære sine to sønner, når juleaften skal fejres. Både den voksne søn Patrick og Asbjørn på fem år skal nemlig holde jul med deres mødre.

- Julen bliver uden mine egne børn. Jeg ville selvfølgelig elske at fejre jul med dem, men Patrick holder jul sammen med sin mor, og Asbjørn holder jul med sin mor, siger Henrik Søndergaard Pedersen til bt.dk

Henrik blev landskendt, da han i september medvirkede i tv-programmet 'Mit publikum.' Her skulle et panel på 30 tilfældige mennesker rådgive ham i et stort dilemma. Skulle Henrik tage imod den lejlighed, han var blevet tilbudt og dermed vinke farvel til den frie tilværelse som hjemløs?

Henrik Søndergaard Pedersen

Henrik går 'all in' på julen

Henrik sagde 'ja tak' til lejligheden, og selvom juleaften bliver uden sønnerne, kan han også svare 'ja,' til at julestemningen har indfundet sig.

- I år har jeg det rent faktisk sådan, at jeg glæder mig til julen. Jeg er gået 'all in' på julen i år og har været lidt decembergal med risengrød, nisser og nissehuer, fortæller Henrik.

På mandag skal Henrik fejre juleaften i Helsingør med sin søster og svoger samt deres fem børn. Så selvom det ikke er Henriks egne sønner, der kaster glans over hans juleaften, forventer han alligevel liv og glade dage på denne 24. december. Men før i tiden har julen ellers ikke altid været hjerternes fest for den tidligere hjemløse. 

Hjemløse Henrik

Henrik: Julen har tidligere været svær

- Tidligere har jeg været sådan lidt ked af det i december. Især julen har været hård for mig at komme igennem. Men i år glæder jeg mig ligefrem til juleaften. Det er skønt, siger Henrik.

Siden Henrik medvirkede i 'Mit publikum' har livet ændret sig for den 42-årige far til to. Lejligheden i Helsingør har han stadig. Men livet er forandret, efter Henrik er blevet den vel nok mest kendte sælger af hjemløseavisen 'Hus forbi' i Danmark. For 'Hus forbi' det sælger Henrik stadig. Og det vil han blive ved med.

- Jeg tager stadig rundt for 'Hus forbi' og sælger aviser i hele landet. Jeg vil blive ved med at arbejde for 'Hus forbi,' så længe de ønsker det. Jeg har fået så meget ud af 'Hus Forbi,' og jeg synes egentlig, det er vigtigt, at der er nogle, som bliver ved med at arbejde for at fremme deres sag, fortæller Henrik.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.