Stand-up komiker og skuespiller Henrik Bruhn er endnu engang ramt af en skandalesag. Han står tiltalt for svindel ved Retten i Viborg for et samlet beløb på cirka 110.000 kroner. Det skriver B.T.

Udover det, så har Midt- og Vestjyllands Politi indledt en efterforskning i en tilsvarende bedragerisag, hvor den kendte stand-upper angiveligt har svindlet for 350.000 kr. I alt løber sagerne så op i 460.000 kr, skriver B.T.
 
Desuden står han anklaget for at have oplyst en for lav indkomst til Skat og dermed have snydt samfundet for en større del af sin indkomst.

- Jeg kan bekræfte, at der er rejst tiltale mod Henrik Bruhn. Han er tiltalt for bedrageri, og vi efterforsker en anden sag også, siger politiadvokat Per Kiel Lauritsen fra Midt- og vestjyllands Politi.

Henrik Bruhn er i øjeblikket aktuel i Erik Clausens nye film 'Frihed på prøve' og fik for alvor sit gennembrud med serien Comedy Kuren, der løb over skærmen i 2008. Her tabte den voldsomt overvægtige komiker hele 100 kg og nåede ned på 92 kg.

Henrik Bruhn har også oprettet domænet www.tjenpengeonlinesomindkomst.dk, hvor han lover hurtige og nemme penge til hans kunder. Kunderne skal primært skrive blogs og lave annoncer på egen hjemmeside og så betale Henrik Bruhn for undervisningsmoduler.

Men professor på CBS, Jan Damsgaard mener det er uetisk og kunderne har tabt deres penge på forhånd.

- Han udnytter godtroende folk. Han burde vide bedre og handle mere etisk, siger professoren.
 
Selv siger Henrik Bruhn til avisen at han ikke kan se det uetiske i sin forretning.

- Jeg er i chok over man kan angribe de metoder, siger han.

- Hvad angår retssagen, så glæder jeg mig til at få sat punktum i de sager, siger han.