Lyt til artiklen

'Jeg vidste ikke, at det ville føles så stort, men jeg har flyttet min permanente adresse hjem til Danmark efter seks år i Storbritannien.'

Sådan skriver Helle Thorning-Schmidt i et opslag på Instagram.

'Jeg tog ned til Borgerservice i Nordvest (i København, red.) og havde den dejligste snak med den hjælpsomme medarbejder, og da hun stemplede mine papirer, smilede og bød mig velkommen hjem, fik jeg tårer i øjnene.'

Helle Thorning-Schmidt skriver, at London, hvor hendes mand Stephen Kinnock bliver boende, stadig vil være hendes andet hjem. Hun skriver også, at det føles godt at være hjemme ved sine børn, mor, familie og venner igen.

Hun tiltrådte i foråret 2016 jobbet som øverste chef for den humanitære organisation Save The Children International og flyttede til London, hvor hun boede sammen med sin mand, Stephen Kinnock.

Den tidligere statsminister var vant til at flyve meget frem og tilbage mellem Storbritannien og Danmark, da parrets børn stadigvæk boede i Danmark, men dette blev umuliggjort under coronapandemien.

»Jeg gør meget for at holde sammen på os. Jeg er et familiemenneske. Men efter coronaen har jeg været nødt til at vælge et sted at være. Det er ikke særligt ideelt, når vi er en familie, der bor i to forskellige lande,« forklarede Helle Thorning-Schmidt til B.T. i 2020.

Helle Thorning-Schmidt var dansk statsminister fra 2011 til 2015.