Jagten på det perfekte parforhold med karriere, hus og børn fylder så meget hos mange par, at kærligheden og erotikken dør.

Skilsmissen bliver nogle gange uundgåelig, og det har Hella Joof lavet dramakomedie-serien "Bedre skilt end aldrig" om, som sendes hver mandag på TV2.

Fra "Skilt ved første blik", hvor Line (Maria Rossing) tager et sidste lykkeligt billede af hele familien med Lines far Henrik (Anders Hove), Rune (Esben Dalgaard), Maja (Stine Schrøder Jensen), Pernille (Katrine Greis-Rosenthal), Martin (Peter Plaugborg) og Lines mor Kirsten (Hanne Uldal), som sidder omkring bordet
Fra "Skilt ved første blik", hvor Line (Maria Rossing) tager et sidste lykkeligt billede af hele familien med Lines far Henrik (Anders Hove), Rune (Esben Dalgaard), Maja (Stine Schrøder Jensen), Pernille (Katrine Greis-Rosenthal), Martin (Peter Plaugborg) og Lines mor Kirsten (Hanne Uldal), som sidder omkring bordet Foto: TV2
Vis mere

I serien behandler Hella Joof på sin sædvanlige bramfrie facon både sex og manglen på samme, blowjobs og onani.

»Vi er ikke i tabubranchen her, og vi ved jo godt, at når der er fravær af sex og erotik, må man jo ordne det selv; det gør både mænd og kvinder jo, og det er sundt og godt. Man bliver ikke blind af at onanere, og når nu det er noget, som folk gør, er det også sjovt, at det altid er forbundet med skam, hvis det bliver opdaget«, griner Hella.

SE BILLEDET: Vild med dans-stjerne i kærligt kys

"Bedre skilt end aldrig" løfter ikke fingre, men tager mange svære emner under kærlig behandling, og Hella lægger ikke skjul på, at hendes egne erfaringer med skilsmisse og hendes nuværende forhold har givet meget.

Hella og hendes lægekæreste, kirurgen Henrik "Snit" Jepsen, giftede sig i smug i september 2012 efter at have været kærester i mere end ti år. 
Hella og hendes lægekæreste, kirurgen Henrik "Snit" Jepsen, giftede sig i smug i september 2012 efter at have været kærester i mere end ti år.  Foto: Bo Nymann
Vis mere

»Det vigtigste, jeg har lært i mit liv om kærlighed og parforhold, er, at jeg ikke altid har ret. Det troede jeg, da jeg var ung. Jeg har været forfærdelig. Derfor er vi nødt til at spørge og sige, hvad vi mener. Hvis jeg bliver ked af et eller andet, min mand har sagt eller gjort, siger jeg det lige med det samme«.

LÆS OGSÅ: Hot date: Grevinde Alexandra flirter med professor

»Hvis jeg er ked af det eller er sur, så må jeg maks være sur over det i 10 minutter. Man må aldrig lade solen gå ned over sin vrede. Man må heller aldrig sige farvel til hinanden om morgenen, uden at være gode venner, for hvad nu, hvis det var den sidste gang, man så hinanden? Og så skal man sige tak og undskyld. Det er de vigtigste ord i et parforhold«, mener 53-årige Hella, der blev skilt for 25 år siden fra skuespilleren Runi Lewerissa, som hun har datteren Olivia på 27 år med.

I 2012 blev Hella gift med lægen Henrik Jepsen, som hun havde været kæreste med i over 10 år.

LÆS OGSÅ: Sys Bjerre er flyttet i kollektiv: Vi er sammen om alt

»Jeg vil gerne sige til folk, der skal skilles eller gerne vil skilles, at det er okay. Man er ikke et dårligere menneske, men jeg synes, at man skal blive og prøve at kæmpe lidt mere. Det er nemt nok for mig at sidde og være moralsk, for jeg har begået alle de der fejl selv. Jeg tror i virkeligheden, at nissen - altså fissen - flytter med«, siger Hella hudløst ærligt og kommer med et eksempel på netop dette:

SE BILLEDERNE: Madonnas datter er blevet voksen - og model!

»Hvis man har et parforhold, hvor man hele tiden siger til sin mand: "Hvad tænker du på?", og mænd tænker jo ikke på noget, bare på fodbold, på mad eller at han skal rense nogle tagrender. Kvinder snakker jo hele tiden, og mænd vil bare gerne have fred. Hvis man så bliver skilt, spørger man desværre også sin næste mand: "Hvad tænker du på?"

Artiklen er oprindelig bragt på herognu.dk