Hele verden er i chok over nyheden om at musiklegenden Prince er død, 57 år gammel. Amerikanske TMZ var først med den lamslående nyhed, som siden er blevet bekræftet af Prince's manager.

»Det er med dyb sorg, at jeg bekræfter, at den legendariske, ikoniske kunstner, Prince Rogers Nelson, er død i sit hjem i Paisley Park denne morgen i en alder af 57 år,« udtaler manageren, Yvette Noel-Schure, ifølge magasinet Variety.

Foreløbig har politiet bekræftet, at en person er død i Prince's residens, men endnu ikke identiteten på den afdøde.

Ifølge TMZ blev Prince’s livløse krop fundet i hans residens Paisley Park i den amerikanske delstat Minnesota tidligt torsdag morgen, lokal tid. CBS Minnesota skriver, at det lokale politi fra Carver County modtog et nødopkald fra Paisley Park kl. 9.43.

TMZ har været i kontakt med flere kilder tæt på den verdensberømte sanger og sangskriver, som har bekræftet den tragiske og dybt overraskende nyhed.

Dødsårsagen er endnu ukendt.

Pop- og funksangeren, hvis fulde kunsternavn er 'The artist formerly known as Prince' (dansk: Artisten tidligere kendt som Prince) måtte fredag den 15. april nødlande med sit private fly på grund af et akut sygdomstilfælde. To dage senere dukkede han dog op til et show og beroligede sine mange fans ved at sige, at han havde det fint.

»Vent nogle dage, ellers spilder I jeres bønner,« sagde Prince ved den lejlighed, hvor han dog var for syg til at synge.

Det skulle desværre vise sig at være sidste gang, han viste sig for offentligheden.

Artiklen fortsætter under billedet.

Prince under en koncert på NPG festival på 10-øren i 2011.
Prince under en koncert på NPG festival på 10-øren i 2011. Foto: Andreas Beck
Vis mere

Prince Rogers Nelson, som var sangerens borgerlige navn, har for nylig aflyst to koncerter af helbredsmæssige årsager. Overfor TMZ har han fortalt, at det skyldes influenza.

Så sent som sidste torsdag virkede Prince ellers til at være kommet sig fuldstændig, da han var tilbage i storform ved en koncert på The Fox Theatre i Atlanta, som var fuldstændig udsolgt.

Tilbage i 1982 brød Prince igennem lydmuren i den internationale musikverden med albummet '1999'. Siden er det blevet til adskillige superhits fra den amerikanske artist, så som 'Nothing compares to U', 'The most beautiful girl in the world', 'I feel for you', 'Sexy motherfucker', 'When doves cry' og 'Purple rain', som gav ham en Oscar for bedste sang i 1985.

Prince vandt hele syv grammyer igennem sin karriere, som også kastede en optræden ved finalen i amerikansk fodbold Super Bowl af sig i 2007. Det betegnes af mange som e af de mest prestigefulde scener en musiker overhovedet kan optræde på, da kampen vises til milliarder af mennesker verden over.

Prince har adskillige gange forkælet sine mange danske fans med mindeværdige koncerter. Blandt andet har han optrådt på Roskilde Festival, Boxen i Herning og på 10-øren i København.

Artiklen fortsætter under billedet.

Prince på Orange Scene under Roskilde Festival i 2010.
Prince på Orange Scene under Roskilde Festival i 2010. Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Vis mere

Prince har solgt over 100 millioner albums på verdensplan og er dermed en af de bedst sælgende kunstnere nogensinde. I 2004 blev han indlemmet i Rock n Roll Hall of Fame. Som afslutning på showet gav han en version af 'While my guitar gently weeps', som siden er blevet legendarisk.

Han var gift to gange. Først med Mayte Garcia, som var en af hans dansere, men de blev skilt i år 2000, hvorefter han blev gift med Manuela Testolini. De gik fra hinanden i 2006.

Prince var aktivt medlem af Jehovas Vidner, som han konverterede til i 2001.

Herunder kan du følge seneste nyt om Prince's død minut for minut.

Opdateres...