I et åbenhjertigt interview fortæller Game of Thrones-stjerne Richard Madden, at han mere eller mindre var på røven, før han blev tilbudt rollen som Rob Stark i successerien.

Det skete, da den 32-årige skuespiller torsdag aflagde The Tonight Show med Jimmy Fallon et besøg. Her fortalte han, at han dårligt havde råd til at få mad på bordet.

»Jeg havde to muligheder: Jeg kunne købe et måltid eller en avis og en øl«, fortalte han i programmet.

Derfor passede det ham perfekt, da hans agent ringede og fortalte, at han var blevet tilbudt rollen som den ældste Stark-søn Rob. Dengang var han 22 år.

Men selv med udsigten til en indtjening var hans bankkonto så udfordret, at han så sig nødsaget til at bede om at få nogle af pengene for rollen på forskud.

»Jeg tager ikke pis på dig. Jeg var helt flad. Jeg brugte det sidste af min opsparing på husleje, og det var det. Jeg tænkte: 'Efter det her har jeg ikke flere penge. Jeg er nødt til at flytte hjem til mine forældre igen«, forklarede han.

Desværre for Richard Madden blev Game of Thrones ikke en mangeårig indtjening for ham. Tre sæsoner blev det til, før hans karakter på meget blodig vis blev skrevet ud af serien.

Rollen som Rob Stark var dog med til at sætte Richard Madden på stjernekortet og sikrede ham andre roller i store serier.

Den britiske skuespiller Richard Madden poserer her på den røde løber under Cannes Film Festival i maj. (Foto: Alberto PIZZOLI / AFP)
Den britiske skuespiller Richard Madden poserer her på den røde løber under Cannes Film Festival i maj. (Foto: Alberto PIZZOLI / AFP) Foto: ALBERTO PIZZOLI
Vis mere

Siden Game of Thrones har den skotske skuespiller haft roller i blandt andet 2015-udgaven af 'Askepot' og BBC-serien 'Bodyguard'.

I sidstnævnte spiller han hovedrollen som bodyguarden David Budd, der har til opgave at beskytte minister Julie Montague, som er spillet af Keeley Hawes. Rollen sikrede Richard Madden en Golden Globe-statue.

I øjeblikket er Richard Madden aktuel i Elton John-filmen Rocketman. I filmen, som handler om 'Candle in the wind'-sangerens liv og karriere, spiller Richard Madden popstjernens tidligere elsker og manager John Reid.

Kan man ikke få nok af Richard Madden kan man glæde sig til at se ham i 1917 - en film om Første Verdenskrig, der får premiere næste år. Her kan man også finde navne som Colin Firth og Benedict Cumberbatch på rollelisten.