Lyt til artiklen

Harry Styles har gjort det igen.

Ved søndagens Grammy Awards tog den 29-årige sanger sin kønsbrydende tøjstil nye højder – og det har vakt opsigt.

Harry Styles var nemlig iført hele tre outfits: En regnbuefarvet 'Harlekin'-printet buksedragt, en sølvfarvet palliet-frynsedragt og en hvid smokingjakke med glitter top og brune bukser.

Det er dog ikke alle der er lige begejstret for alt det glimmer – for på sociale medier deler han vandene.

Harry Styles deler vandene med sine outfits under søndagens Grammy Awards.
Harry Styles deler vandene med sine outfits under søndagens Grammy Awards. Foto: VALERIE MACON
Vis mere

På Instagram bliver Harry Styles 'Harlekin'-buksedragt kaldt for »et festmåltid for dine øjne« af modemagasinet Vogue, der i samme ombæring kaldes for »hans mest vovede røde løber-outfit nogensinde«.

»Eventinvitationen siger muligvis Crypto.com Arena, men vi ved alle, det er 'Harry's House',« skriver magasinet Vanity Fair i et opslag på Instagram.

»Jeg elsker, når mænd tager chancer og han ser fantastisk ud,« skriver en fan til Vogues opslag.

Selvom opslagene er ment som en hyldest til Harry Styles, så er der også negative kommentarer.

»Han skal stoppe,« skriver én.

»Nogen må stoppe ham,« skriver en anden.

»Yuck. Klæd dig som en mand, ikke et barn i børnehaveklassen,« lyder det fra en tredje.

'Watermelon Sugar'-sangerens fashionable udvikling tog sin begyndelse for ti år siden, og siden har han ikke set sig tilbage.

Harry Styles til Grammy Awards i marts 2021.
Harry Styles til Grammy Awards i marts 2021. Foto: Kevin Winter / HANDOUT
Vis mere

Men det er først for alvor gennem de seneste år, at Harry Styles har vist, hvor meget han er villig til at skubbe grænserne indenfor mode og kønsstereotyper.

I 2020 medvirkede Harry Styles i modemagasinet Vogue og var som den første mand i 127 år alene på forsiden.

Det var dog ikke det historiske aspekt som den første mand, der trak overskrifterne – nej, for på forsiden var Harry Styles nemlig iført kjole.

Vogue-forsiden var ikke første gang, at man så Harry Styles i kjole.

Gennem sin personlige stil inkorporer han ofte, hvad der stereotypisk er feminine elementer som perler, fjerboaer, højehæle og neglelak.

»Ikke at bære noget, fordi det er kvindetøj, lukker dig ude fra en hel verden af godt tøj,« fortalte Harry Styles tilbage i 2020, da han prydede forsiden af Vogue.

Han har tidligere optrådt på forsiden af Guardian Weekend i en sort kjole, og i 2019 mødte han op til gallafesten Met Gala i New York iført en blondetop og perleøreringe.

»Jeg ønsker, at tingene skal se ud på en bestemt måde. Ikke fordi det får mig til at se bøsset ud, eller fordi det får mig til at se heteroseksuel ud eller får mig til at se biseksuel ud, men fordi jeg synes, det ser cool ud,« sagde han dengang.

Harry Styles har gennem de sidste 10 år samarbejdet med Saint Laurent, Burberry og mest af alle, Gucci. Og i 2022 lancerede han sin egen kollektion under navnet 'Gucci HA HA HA'.

»Harry Styles ved præcis, hvem Harry Styles er,« lød det fra Laura Jordan, mode- og livsstilsdirektør hos magasinet Grazia til New York Post i september.

29-årige Harry Styles vandt søndag aften to Grammy Awards for 'Bedste popalbum' og 'Årets musikalbum'.