J.K. Rowling er gennem længere tid blevet lagt for had og beskyldt for at være transfob, fordi hun gentagne gange offentligt har insisteret på, at køn er en biologisk kendsgerning, og at der er forskel på transkvinder og biologiske kvinder.

Og nu går 'Harry Potter'-forfatteren ud og revser de – ifølge hende – 'hundredvis af transaktivister', som angiveligt har truet hende på livet.

Det skriver blandt andet Sky News, der citerer en række opslag på forfatterens Twitter-profil.

Ifølge det britiske medie startede J.K. Rowlings vrede, efter hun havde takket en fan for dennes støtte. Det fik nemlig en anden bruger til at true forfatteren med en rørbombe i hendes postkasse.

'Nu hvor hundredvis af transaktivister har truet mig med tæsk, voldtægt, drab og bomber, så har jeg indset, at denne bevægelse ikke udgør nogen som helst trussel mod kvinder på nogen måde,' skriver forfatteren sarkastisk i et opslag.

I et andet opslag stikker hun til kritikerne ved at hentyde til, at de trods deres ihærdige forsøg på at få folk til at boykotte hende sælger hendes bøger stadig massivt.

'Ærligt talt … Når man ikke kan få en kvinde fyret, anholdt eller droppet af sit forlag, og når forsøget på at boykotte hende kun får hendes bogsalg til at stige, så er der heller ikke meget andet, man kan gøre (end at true hende, red.),' skriver J.K. Rowling.

Første gang, den berømte forfatter kom i modvind i LGBT-miljøet, var i foråret 2020, hvor hun hentydede hun til, at transkvinder ikke er rigtige kvinder, fordi de ikke menstruerer.

Siden har hun gentagne gange slået fast, at hun mener, at køn er en biologisk kendsgerning, som der ikke kan ændres på, og at kvinder derfor er et særlig fællesskab, som transkvinder aldrig kan blive en del af.

Dette har det seneste års tid fået adskillige prominente navne i Hollywood til at tage afstand fra hende – deriblandt 'Harry Potter'-stjernerne David Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint.

Der er dog også få stjerner, der er stået frem og støttet J.K. Rowling.

En af dem er Ralph Fiennes, der spillede Lord Voldemort i de populære film, som tidligere har udtalt til The Telegraph, at han ikke forstår shitstormen mod forfatteren.

»Jeg forstår, at debatter kan blive rødglødende, men jeg synes, at denne anklagernes tidsalder og behovet for at fordømme andre er irrationelt. Jeg mener, at graden af had rettet mod personer med holdninger, der adskiller sig fra deres egne samt det voldelige sprog mod andre, er foruroligende.«