Harrison Ford kæmper i øjeblikket målrettet, som var det en Star Wars-film, hvor han kæmper mod onde kræfter i en fjern, fjern galakse.

Han kæmper nemlig i øjeblikket af alle sine kræfter for at oplyse om klimaforandringer og advarer mod dens dystre indflydelse på planeten i en dramatisk video, der blev udgivet før verdenstopmødet i Dubai i denne uge.

Det skriver Independent.

I en video med den 76-årige skuespiller fortæller han, hvordan klimaforandringer er 'den største moralske krise i vores tid'.

Om kort tid tager Harrison Ford til Dubai for at diskutere om verdens have og opfordrer seere af videoen til at deltage i topmødet.

I den ét minut lange film siger Harrison Ford:

'Ferskvandskilder, højere drivhusgasemissioner, uforudsigelige brande, verdensomspændende destruktion. Er dette den verden, vi ønsker?'

'Vores planet, det eneste hjem, vi har, lider. Det her er sandheden. Det her er vores realitet. Det er op til dig og mig at gøre noget, nu, da vi står over for den største moralske krise i vores tid. Det er på tide at gøre noget. På tide at gøre en forskel. Det påvirker dig.'

Harrison Ford advarer om klimforandringerne. REUTERS/Paul Hackett/Files
Harrison Ford advarer om klimforandringerne. REUTERS/Paul Hackett/Files Foto: PAUL HACKETT
Vis mere

Indiana Jones-stjernen har været en åbenhjertig miljøforkæmper i mange år nu, som næstformand for 'Conservation International'-organisation (amerikansk nonprofit-miljøorganisation, red.).

Han har været kendt for sine lidenskabelige taler om emnet samt for at være meget kritisk over for politiske ledere, der benægter, at der er tegn på klimaændringer.

Det tre dage lange topmøde i Dubai bliver det sjette af sin slags, hvor topledere fra hele verden deltager for at diskutere emner som futurisme, teknologi og miljø.

Nu må vi bare håbe at Harrison Ford - eller Han Solo - kan redde os alle fra den skrantende planet.