Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I fire julekalendre om nissen Pyrus spillede Jeanne Boel og Jesper Klein far og datter. Også i virkeligheden fortsatte det familiære forhold.

- Vi havde et skønt, hyggeligt samarbejde, og vi kom til at holde meget af hinanden. Ikke på en privat måde, men det var en fornøjelse at gå på arbejde, og når vi efterfølgende mødtes i forskellige sammenhænge, blev vi ved med at kalde hinanden for 'far' og 'datter, fortæller Jeanne Boel om nu afdøde Jesper Klein til bt.dk.

Hun husker tilbage på sit første møde med Jesper Klein, da de i 1994 lavede den første julekalender om Pyrus:

- Han skulle lige se mig an. Han havde mig 14 dage under observation for at se, om jeg var én, han gad bruge taletid på. Det tror jeg var typisk for Jesper. Han var et meget privat menneske.

I Julekalenderen spillede Jesper Klein rigsarkivar Bertramsen, som ikke var så meget for moderne teknik. Jeanne Boel mener, rollen var skræddersyet til Jesper Klein:

- Han var typecastet big time. Jeg kan ikke se, hvem der ellers skulle kunne spille den rolle. Ligesom i julekalenderen elskede han alt, der var gammelt. Vi fik lov til at låne rigtige arkiver fra Rigsarkivet til optagelserne, og han elskede at sidde og læse gamle papirer. Han elskede alt der var gammelt og hadede alt moderne. Han holdt for eksempel fast i sin skrivemaskine og ville ikke bruge en computer.

Jeanne Boel husker Jesper Klein som en sjov mand. Men på en stille og underfundig måde:

- Han var ikke omvandrende hysterisk morsom. Men han kom altid med små anekdoter og kunne godt lide at lege med ord og vendinger.

Jesper Kleins død, der indtraf mandag aften efter flere måneders leverkræft, kommer ikke som et chok for Jeanne Boel:

- Jeg så ham sidst ved juletid, og han sprang jo ikke rundt og var frisk. Jeg tror simpelthen, at han savnede Lykke(Jesper Kleins hustru, der døde i 2006 red.) så meget, at han udviklede leverkræft for at komme hurtigere herfra.