44-årige Andreas Bo har slået alle andre komikere af pinden og kan i år kalde sig kongen af julefrokosterne.
44-årige Andreas Bo har slået alle andre komikere af pinden og kan i år kalde sig kongen af julefrokosterne.

For ti år siden var det Amin Jensen. For fem år siden var det Peter Mygind. I år hedder det helt store julefrokosthit Andreas Bo Pedersen.

Skuespiller, sanger og komiker Andreas Bo – kendt som gummiansigtet fra Cirkusrevyen og Live fra Bremen – leverer den ultimative vare. Og kan med god grund kalde sig kongen af julefrokosterne.

- Dét, der gør ham til noget helt særligt i år, er, at han dels ikke er slidt. Og så tilbyder han faktisk også noget helt andet and de andre, som gør ham unik. Han leverer både stand-up og noget cirkusrevy-agtigt, kombinerer varen på en helt anden måde, som direktør Mads Himmelstrup fra Himmelstrup Booking udtrykker det.

LÆS OGSÅ:


LÆS OGSÅ:
henrik


Præcis hvor mange job Andreas Bo har i disse måneder, ved end ikke manden selv.

- I år er det eksploderet helt vildt. Sidste år havde jeg 20-25 job fra midt november til den sidste weekend før jul. Jeg har helt ærligt ikke nogen præcis fornemmelse af, hvor mange jeg har i år, siger den populære entertainer - som typisk optræder mellem 30 og 45 minutter til en julefrokost - til B.T.

Der er således ingen tvivl om, at han er en af de komikere, som kan tjene en hel årsløn alene på julefrokoster.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at de er godt betalt. Man får til benzinen frem og tilbage og mere til, uden at jeg vil gå ned i konkrete beløb, siger Andreas Bo til B.T. og fortsætter:

- Indtil videre har jeg egentlig mest brugt det sådan, at jeg kunne skrue op for mine solojob, når det gik lidt langsomt med andre job på teatre, revyer og den slags, og på den måde oppebære en almindelig årsløn, forklarer Andreas Bo.

Mere klar i mælet er stand-up-komiker Uffe Holm, som selv har 12 julefrokostarrangementer i sin kalender.

Op mod en million


- En god stand-upper kan tjene en rigtig god årsløn i den periode. Nogle tjener 100.000 kroner, andre op mod en million, som Uffe Holm udtrykker det.

Men selvom 44-årige Andreas Bo ubetinget er den ukronede konge til årets julefrokost-arrangementer, er det ikke sådan, at førnævnte Uffe Holm og tidligere konger som Lars Hjortshøj, Jan Gintberg og Frank Hvam kommer til at gå sultne i seng.

LÆS OGSÅ:
rimmer


Ifølge B.T.s kilder ligger de tre sidstnævnte også på en uofficiel Top 5 over de mest bookede og højest betalte indslag ved de store julefrokoster.

- De store kanoner vil der altid være bud efter, som Mads Himmelstrup understreger.

Men femte mand på listen vidner om, at de store firmaer vil have frisk kød på fadet også til deres arrangementer.

Den tidligere P3 vært Huxi Bach står nemlig også utrolig højt på ønskesedlen og er et af de mest efterspurgte navne til juleunderholdningen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.