Bengt Valentino Andersen: De kendte strømmer til for at blive behandlet for alt fra influenza og rygsmerter til sceneskræk og stress.

Farfar opfandt teknikken, far helbredte Sanne Salomonsen og Bjarne Riis, og nu er sønnen, Bengt Valentino Andersen, blevet de kendtes foretrukne behandler.

Listen er lang, når det kommer til kendte navne, der bliver behandlet med metoden Body Self Developments System- body-sds - som Ole Kåre Føli og sønnen Bengt Valentino Andersen sammen har udviklet. Det er ventelisten også. Syv år må du vente, hvis du vil en tur på briksen hos den eftertragtede behandler, der hovedsageligt tager kendte ind.

- Jeg har specialiseret mig i at udvikle det, jeg kalder talentkernen. Jeg arbejder ofte sammen med kendte mennesker, der har opnået rigtig mange ting her i livet. De kan derfor føle sig begrænsede i deres talent og har behov for at udvikle sig. Jeg har udviklet en særlig træningsform, der tager udgangspunkt i at træne leddene og vejrtrækningen. Rigtig mange har problemer med åndedrættet på grund af stress og præstationsangst i hverdagen, siger Bengt Valentino Andersen.

Hans farfar, Erland Hartung, blev kaldt 'mirakelmageren fra Smallegade', og man kunne fristes til at kalde Bengt Valentino Andersen for 'mirakelmageren fra Pilestræde' efter gaden i det indre København, hvor hans ene praksis ligger, og det kendte klientel strømmer til briksen.

Behandlingen er inspireret af hans farfar, der begyndte med behandlingerne i 1940erne. Siden da arbejdede sønnen og barnebarnet videre med behandlingsformen, og i dag er Bengt Valentinos to ældste døtre ligeledes involveret i familieforetagendet, der har taget sig af mere end 50.000 patienter.

Filosofien bag behandlingen er, at krop og sind arbejder sammen. Derfor behandles kroppen med forskellige massageteknikker, afslapning og ledtræning, mens sindet bliver gennemarbejdet via samtaleterapi og åndedrætsteknikker.

- Livet er hårdt for alle - også for de kendte. Men ofte skal de være stærke og kan ikke vise deres svage sider. Derfor tror jeg, at behandlingen er så populær, fordi de kan få lov til både at være stærke og svage hos os. Vi arbejder med det hele menneske, så man som klient ikke skal dele sine problemer med mange forskellige behandlere, siger Bengt Valentino Andersen.

Diskretionen ved behandlingen såvel som den tilsyneladende nærmest mirakuløse virkning efter blot én behandling har gjort det til en enorm succes.

- De fleste mennesker bruger enormt meget tid på træning, men ved at lave nogle helt specifikke øvelser for leddene, som vi har udviklet i kombination med mental træning, er det lykkedes os at fremkalde en meget stor effekt. I stedet for at løbe 10 km kan man nøjes med at løbe to og få lige så meget ud af det, siger Bengt Valentino Andersen.

Den populære familie har overladt klienterne til sine ansatte. Selv arbejder de som ambassadører for virksomheden.

- Det gør jeg ved at arbejde med flere kendte. Der er for eksempel cykelrytteren Carlos Sastre, der i øjeblikket bor hos mig, mens jeg hjælper ham, siger Bengt Valentino Andersen.

Det er ikke dyre reklamer eller lave priser, der får klienterne til at styrte til for at få løsnet op for krop og sind. Derimod er det for det meste mund til mund metoden, der får nye klienter til at banke på. F.eks. fik Søs Fenger anbefalet SDS af veninden Caroline Henderson, mens X Factor-dommer Lina Rafn blev henvist af kollegaen Remee.