Det er en lukrativ forretning at være skarp på satiren, vise sjove klip og pingponge med kendte danskere.

I hvert fald kan den populære tvt-vært Anders Breinholt i år inkassere en månedsløn på imponerende 117.500 kroner for bl.a. hvad der foregår uden for Natholdet-regi af underholdning og værtstjanser rundt omkring i Danmark.

Den høje løn skyldes, at Anders Breinholt har valgt at hæve hele formuen i sit eget firma Abrekadabre ApS i stedet for at lade lidt tilbage på kistebunden til hårde tider, skriver Her & Nu, der har kigget nærmere på tv-værtens offentlige regnskab.

Ifølge ugebladet tjente han i 2015 1.374.768 kroner, men valgte at belønne sig selv med et udbytte på hele 1.410.000, så selskabet i dag har en egenkapital på beskedne 82.856.

Samme stunt lavede han sidste år, hvor han trak 651.600 kroner ud af firmaet og gav sig selv hvad der svarer til en månedsløn på 54.300 kroner.

Med de godt 1,4 millioner fra seneste regnskabsår er månedslønnen dog mere end fordoblet denne gang, så Anders Breinholt nu kan forkæle sig selv med hele 117.500 kroner om måneden.

Anders Breinholt fik sit store folkelige gennembrud i radioprogrammet ’De Sorte Spejdere’ på P3, som han var vært på sammen med kollegaen Anders Lund Madsen.

Udover sit eget firma Abrekadabre ApS er Anders Breinholt medstifter af produktionsselskabet Pineapple Entertainment som blev stiftet i 2013, og som siden også har hevet store summer hjem.

Her er netop Natholdet selskabets helt store produktion, mens Pineapple Entertainment også står bag programmer som ’Monte Carlo elsker Jylland’ og ’Danmarks bedste Maskot’.