I går torsdag begik den britiske højt profilerede designer, 40-årige Alexander Mcqueen, selvmord. I følge engelske medier var han depremieret ovenpå sin mors død og hængte sig selv, dagen hun skulle begraves.

Ved 11-tiden torsdag formiddag hængte den britiske topdesigner Alexander McQueen sig selv ifølge flere britiske medier i sit ekslusive hjem i Londons Green Park område i West End.

I følge Sky News var han stærkt deprimeret ovenpå moderen Joyces død en uge forinden, og han hængte sig på dagen for hendes begravelse.

På hans twitter-profil skulle han søndag i følge The Sun have skrevet følgende:
- Søndag aften har været f...... forfærdelig, men mine venner har været fantastiske, og nu må jeg tage mig sammen.
McQueens twitterkonto blev slettet, da det blev offentligt, at han var død

McQueens fantasifulde og visionære design tiltrak sig hurtigt opmærksomhed fra kendisser og modefolk i midten af halvfemserne. Fra 1993 til 2003 blev han således kåret til årets britiske designer hele fire gange.

Hans celebre fanbase inkluderer navne som Lady Gaga, Kate Moss, Rihanna og Sarah Jessica Parker og også den danske modeekspert Rene Fris:
- Det kan jeg slet ikke komme mig over. McQueen var en stor fornyer indenfor britisk mode. Han var meget visuel, og samtidig fortalte han et utal af historier igennem sine designs. Han var en drømmer, en eventyrmand. Det er et tab af en kæmpe mentor for den nye generation, som har fulgt ethvert af hans fodspor, siger han til Bt.dk.

I følge Daily Mail har venner og familie indtil videre kun givet kort fra sig:
- Det er et tragisk tab, men vi vil ikke kommentere sagen yderligere endnu af respekt for hans familie, siger de via Mcqueens modeselskab.