Gustav var fem, da hans far døde, men han var ikke gammel nok til at forstå, hvad det vil sige at være død

Jeg er fra en akademikerfamilie, min far var arkitekt, min mor psykolog, og min mormor var rektor på et universitet i Chile. Min mor stammer fra Chile og min far fra Danmark, og jeg blev født i Aarhus i 1990 – året efter flyttede jeg til Chile. Det var først i 2000, jeg kom til Danmark at bo og lærte sproget.

Se billede

15 år og lige sprunget ud

Her er jeg 15 år og lige sprunget ud som homoseksuel. Jeg tænkte, at nu lever jeg efter homoregler og så er man nødt til at være rigtig feminin, og du skal næsten gå med dametøj og sminke dig. Jeg havde ikke problemer med det, folk troede jeg var en pige. Om det har påvirket mig, at jeg ikke har haft en far? Jeg tror, at når jeg i dag er så feminin, er grunden, at jeg har været så meget sammen med min mor, været klistret til hende. Hvis vi skulle til arrangementer, tog hun mig altid med. Jeg tror, det er medfødt, at du er homoseksuel, men samtidig tror jeg, der kan være nogle ting i dit liv, der har betydning. Havde jeg haft en far, og vi spillede fodbold hver dag og lavede praktiske ting, var jeg sikkert blevet mere maskulin.

Se billede


Jeg elsker min mormor

Min elskede mormor bor i dag i Chile, og fordi hun er lidt fattig, sender jeg hende penge hver måned. Hun boede ellers i Aarhus, men det var så dyrt, at hun valgte at tage til Chile for at dø i sit gamle hjemland.

Se billede

En lille tyk konfirmand

Her var jeg blevet en lille tyksak, der skulle konfirmeres. Jeg kunne godt li’ at spise og holdt en god fest med 60-70 mennesker, hvor jeg fik mange gaver. Især penge – 20-25.000 kr., som jeg brugte til mig selv – tøj, parfume, cremer og en rejse med min mor til Chile, det var min bedste gave. Jeg viser ikke her billeder af mine fire brødre, fordi jeg frygter meget for min familie. Jeg har jo mange gange været udsat for overfald både psykisk og fysisk, derfor er jeg bange for, at det skulle ske for min familie. Jeg har ellers haft lyst til at tage dem med på den røde løber.

Se billede

Far døde, da jeg var fem

Min far som dreng. Allerede da jeg var fem, døde han, kun 38 år gammel. Han var ellers sund og rask, men fik en blodprop. Min mor og jeg var i Chile på det tidspunkt, men rejste til Aarhus, hvor min far var på hospitalet, rigtig syg. Det var hårdt, men ikke så hårdt for mig, men værst for min mor. Jeg var en dreng på fem år, der ikke kunne forstå, at nogen kunne dø. Jeg husker fra kirkegården, da der blev kastet jord på kisten, at jeg sagde til min mor: ’Det er dumt, for så kan han jo ikke komme op igen’.

Se billede

For dum til at komme i gymnasiet

Da jeg gik i skole, sagde lærerne til mig, at jeg ikke fik lov til at gå i gymnasiet. De sagde simpelthen, at jeg var for dum til det. Hvis jeg skulle lave noget, måtte det være at gå ind på hotel- og restaurationsskolen og blive tjener eller bartender. Jeg ville gerne arbejde med spiritus og syntes, det var dejligt at lave cocktails til folk og sidde og snakke med dem, fordi jeg er så udadvendt, selv drikker jeg ikke meget. Men jeg kunne ikke li’ at tage den uddannelse, for det var en alt for hård branche, der var alt for mange, der tog stoffer eller drak, derfor påvirkede det mig negativt. jeg prøvede at blive frisør i en periode, men ombestemte mig. Jeg bestod med sølv, fik tre 12-taller og to 10-taller.

Se billede

Barn i Chile

Her var jeg i Chile, hvor jeg jo boede i 1990-1999. Mange tror, der er et eksotisk klima der, men det er et klima som i Tyskland, ikke varmt-varmt men heller ikke koldt-koldt. Der talte jeg flydende spansk. Chile er det mest udviklede land i Sydamerika, der bor seks mio. mennesker, og der er fantastiske byer med kæmpe shoppingcentre med svømmehal, tennisbaner, golf og tusinder af restauranter. Min mor har altid sagt, at jeg var anderledes, fordi jeg altid har været så udadvendt og snakkende. Som dreng havde jeg det altid med at tage mit tøj af, fordi jeg elskede at være nøgen. Det gør jeg også gerne på tv. Sådan er jeg, og jeg træner også meget for at holde mig i form.

Se billede


Forelsket i George

Det er mig og George, ham var jeg dybt forelsket i og var sammen med i et program. Jeg fandt ud af, at han desværre var gigolo, det gjorde en af mine homovenner mig opmærksom på. Jeg har været med i seks sæsoner af For lækker til love på TV3, Gustav og Linse på udebane og mange andre programmer de sidste seks år. Om jeg tjener på det? Jo, jeg får da et honorar for at være med, men min største kilde er at tage på job for at promovere ting og aftaler med firmaer. Jeg arbejder hele tiden, for jeg vil gerne ha’ råd til min lejlighed og min Audi TT. Jeg klager ikke.

Se billede


Fakta om Gustav

Gustav Salinas (f. 1990) er en kendt dansk tv-personlighed, som har medvirket i en lang række realityprogrammer. Han fik sit gennembrud i 2008 i TV2’s Dagens mand, hvor han omgående blev populær blandt seerne pga. sine skarpe kommentarer og åbenlyse naivitet og uvidenhed. Hans mor er fra Chile, og han har fire brødre, som han undgår at nævne af hensyn til dem.