Skype-milliardæren Janus Friis sagsøger sin tidligere forlovede sangerinden Aura for flere millioner kroner. Han ønsker forlovelsesring og kærlighedsgaver retur. Og det er der en helt klar grund til. Friis hævder nemlig, at Aura var ham utro.

Janus Friis var med til at udvikle Skype, som blev solgt for 2.6 milliarder dollars (17.3 milliarder kroner) i 2005. Men han og partneren Niklas Zennström beholdt aktier i firmaet, så da firmaet blev solgt videre til Microsoft i oktober 2011, sikrede Friis sig yderligere 3.1 milliarder kroner. 

Alt tyder derfor på, at den danske iværksætter ikke just har svært ved at betale huslejen endsige slås med røde tal på bundlinjen.

Alligevel har den 39-årige milliardær sagsøgt sin tidligere forlovede sangerinden Aura Dione for en million dollars - 6.65 millioner danske kroner. Derudover ønsker han at få den forlovelsesring, han gav hende i 2013, tilbage. Ringen har ifølge Friis en værdi af over tre millioner danske kroner.

På trods af de store beløb, så er der sandsynligvis tale om et greb i lommen for it-milliardæren.

Og noget tyder da også på, at det ikke kun er pengene det handler om for Janus Friis. I retsdokumenterne fra Los Angeles Superior Court, som BT har fået tilsendt af Janus Friis' pressemedarbejder Thomas Schmidt Jørgensen, bliver det nemlig beskrevet, at it-milliardæren hævder, at hitsangerinden var ham utro, mens de var sammen.

»Friis mødte Dione i 2011. De indledte relativt hurtigt et romantisk forhold, som Dione fik Friis til at tro var eksklusivt. Friis friede til Dione i slutningen af 2013. Hun sagde ja, og Friis gav hende en forlovelsesring med tanke på deres ægteskab, som han betalte 471.000 dollars for (3.144.150 danske kroner, red.). Friis gav også Dione ejendom af en betragtelig størrelse og kontanter betinget af deres ægteskab,« lyder det i det dokumentet.

»Efter hans bedste overbevisning underkendte Dione sin forlovelse med Friis udtrykkeligt og stiltiende ved blandt andet at have flere affærer og seksuelle møder med andre mænd uden Friis vidste det. Faktisk havde Dione efter hans bedste overbevisning en hemmelig affære med en anden mand, som hun anså for at være sin kæreste i det meste af 2014,« står der et andet sted i dokumentet.

Udover at få forlovelsesringen retur, ønsker Janus Friis at få de 6.65 millioner kroner, han har købt gaver for, tilbage. Hertil kommer en lejlighed i København, som Friis vil have rettens ord for, at han ejer alene.

Endelig søger han yderligere 6.65 millioner kroner i erstatning.

Ifølge BTs kilder ser sagen noget anderledes ud fra Aura Diones synspunkt. Sangerindens PR-agent Salli Mortensen har dog ingen kommentarer til sagen.