Vejen fra tv-vært til iværksætter var brolagt med forhindringer for Andrea Elisabeth Rudolph, der i perioden både blev skilt, gik ned med stress og følte sig som en stor fiasko.

Men i dag går det godt. Faktisk går det så godt, at indehaveren af Rudolph Care i 2018 har haft et overskud på mere end 10 millioner kroner i sin virksomhed efter at have tjent knap 22 millioner på sine lyserøde skønhedsprodukter.

Det kan man læse i cremedronningens netop offentliggjorte regnskab.

Her kan man også se, at hun er gået fra ni til 12 fuldtidsansatte i det forgangne år, og investeringen i de ekstra hænder har i sandhed båret frugt. I dag er Rudolph Care nemlig hele 25.176.882 kroner værd.

Kæmpe forskrækkelse blev startskuddet

Men vejen dertil har ikke været nem for Andrea Elisabeth Rudolph.

Før hun blev iværksætter, slog hun sit navn fast som radio- og tv-vært. Men da hun blev gravid med sit første barn i 2006, begyndte hun så småt at søge væk.

Hun opsagde sin stilling som vært på Radio 100FM's morgenprogram 'Morgenhyrderne' efter tre år, fordi hun ikke var tilfreds med, at stationen ikke havde en barselsordning.

Samtidig tog hun en pause fra sin tjans som vært på 'Vild med dans', som hun ellers havde stået i spidsen for i to sæsoner.

Andrea Elisabeth Rudolph har været vært på 'Vild med dans' i fem sæsoner fra første sæson i 2005.
Andrea Elisabeth Rudolph har været vært på 'Vild med dans' i fem sæsoner fra første sæson i 2005. Foto: FLINDT MOGENS
Vis mere

Og det var i denne pause, der skete noget skelsættende i Andrea Elisabeth Rudolphs liv.

Under graviditeten lod hun nemlig sin krop teste for skadelige stoffer i forbindelse med en kemikampagne for Greenpeace, og det viste sig, at hendes blod var proppet med kemikalier - væsentligt flere end kampagnens andre forsøgspersoner.

Forskrækkelsen blev startskuddet til hendes eget hudplejeimperium Rudolph Care, der er både svanemærket, økologisk og bæredygtigt.

Men selvom de prisbelønnede luksuscremer i dag er en gigantisk økonomisk succes, skulle der gå seks år, før firmaet fik sorte tal på bundlinjen, og ejeren føltes som en succes.

Gik ned med stress

»Jeg syntes, jeg var en stor falliterklæring, når det kom til kærlighed. Jeg havde ikke råd til at tage på ferie, og markedet var så dårligt for sommerhussalg, at jeg ikke engang kunne sælge mit sommerhus, hvilket jeg er virkelig lykkelig for i dag. Jeg følte, jeg stod et sted, hvor vandet var for dybt, så jeg blev nødt til hele tiden at stå og hoppe for at få luft,« har Andrea Elisabeth Rudolph tidligere sagt til Alt for damerne.

Men da regnskabet endelig gik i plus, gik Andrea Elisabeth Rudolph ned med stress.

»Jeg havde svømmet rundt på det dybe vand SÅ længe. Jeg havde været gennem en skilsmisse, Isoldes far og jeg var ikke gift, men vi havde et barn sammen, jeg havde flyttet meget, jeg havde været igennem en seks år lang retssag, før jeg vandt i Højesteret,« siger hun om retssagen mod ugebladet Se & Hør, som i 2006 bragte billeder af hende topløs på en strand, og fortsætter:

»Jeg havde kæmpet så hårdt for firmaet, så da det hele endelig var lykkedes, og jeg var kommet ind på det lave vand, faldt jeg sammen,« har Andrea Elisabeth Rudolph tidligere sagt til Berlingske.

Andrea Elisabeth Rudolph og Claus Møller Jakobsen ved Zulu Comedy Galla i 2014.
Andrea Elisabeth Rudolph og Claus Møller Jakobsen ved Zulu Comedy Galla i 2014. Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere

Men stressen lærte hende også, at hun sagtens kunne uddelegere opgaverne. For firmaet kørte jo videre, selvom dets ejer måtte sygemelde sig i 14 dage.

Og i dag går det altså så godt, at Andrea Elisabeth Rudolph sidste år kunne købe en villa i Valby til 18,5 millioner.

Her bor hun med sin mand, den tidligere landsholdsspiller i håndbold Claus Møller Jakobsen, med hvem hun har børnene Alfred (2015) og Arthur Elias (2017).

Desuden er Andrea Elisabeth Rudolph mor til datteren Isolde (2006) fra sit forhold med film- & tv-direktør Jacob Houlind.