I anledningen af premieren på filmen 'Dirch' om Dirch Passers liv og karriere har Bt.dk talt med gamle kollegaer om hvordan, de husker den store komiker.

Per Pallesen, der spillede sammen med Dirch Passer første gang i 1975 i teaterstykket 'Stamherren' på ABC-teatret, husker sit første møde med Dirch som følgende:

- Jeg voksede op i en lille by i Himmerland der hedder Aars. Tilbage i 50'erne da jeg var en lille dreng var Dirch Passer på turné i byen, og jeg så ham en dag komme gående ned af hovedgaden. Han gik ind til en frisør for at blive klippet, og da han var færdig skyndte jeg mig ind til frisøren. Jeg fik lov til at få en lok af hans hår, som jeg puttede ned i en plastikpose, fortæller Per Pallesen.

Pallesen passede på Dirchs hår indtil, de så mødtes professionelt første gang i 1975:

- Så gik jeg ind i garderoben til Dirch og gav ham håret. 'Det har du vist mere brug for end jeg,' sagde jeg til ham. Dirch kiggede på mig og sagde: 'Årh tak. Jeg elsker at få håret tilbage.

Pallesen husker også, da han og Dirch samme år sammen indspillede folkekomedien 'Piger i trøjen'. De lå i en lejlighed under et gulvtæppe, mens kameraerne snurrede, da en mærkelig lugt bredte sig i rummet.

- Han kiggede på mig og hviskede så: - Undskyld, men den var alt for god at gemme på, synes du ikke?, griner Pallesen.

I AVIS-UDGAVEN AF B.T. SØNDAG KAN DU I ET STORT 'DIRCH PASSER'-TILLÆG LÆSE FLERE HISTORIER OM DIRCH PASSER FORTALT AF GAMLE KOLLEGAER.

Andre læser også