1.000 mennesker har mistet deres arbejde, efter 22 ud af 25 af Jamie Olivers restauranter lukker.

Ansatte kunne ses græde og omfavne hinanden, efter de modtog den dårlige nyhed, og nu taler nogle af de tidligere ansatte ud.

»Restauranten er en af de travleste udenfor London, og der er altid helt proppet. Vi havde ingen idé om, at det her var på vej,« siger kok Colin Roberts, som arbejdede i en restaurant fra kæden Jamie's Italien. skriver Daily Mail.

Roberts og andre af de nu afskedigede ansatte peger på én særlig grund til, at kæden med de italienske restauranter ikke kunne klare den.

De mener nemlig, at man fra ledelsens side har været alt for optimistisk med åbninger.

»Jeg tror, der blev åbnet alt for mange restauranter på én gang,« siger Roberts.

Han bliver bakket op af 24-årige Josh Singh fra Birmingham, Singh arbejdede sig op fra at have stået i døren til at være manager i en restaurant.

»De åbnede restauranter over det hele, og steder hvor man slet ikke ville forvente en kendis-restaurant til at være ligesom i landsbyer og meget små byer.«

Singh siger, at det i starten var en restaurant, hvor folk kom rejsende til for at få et bord, men konceptet blev udvandet med tiden.

Han, Roberts og andre af de tidligere ansatte fortalte desuden, at de ikke havde mere end en halv times advarsel, inden det var ude i nyhederne, at de stod uden job.

Det er de tre kæder Jamie's Italien, Barbecoa og Fifteen, som er sat under administration.

Jamie Olivers restauranter i udlandet er ikke påvirket af omstændighederne, skriver The New York Post.