Frem til Frederik Nonnemann var 20 år, havde han gang på gang afvist blankt, når folk spurgte, om han var til mænd.

Inderst inde vidste han godt, at det var tilfældet. Men han turde ikke sige det højt. Han var blandt andet bange for at miste sine venner.

Et knust hjerte skulle dog blive afgørende for, at han alligevel valgte at springe ud for sine nærmeste, fortæller han i mandagens afsnit af 'Til middag hos'.

»Jeg var tyve år og lige begyndt at undervise et nyt sted, hvor jeg mødte en danser, som, jeg syntes, var ret interessant.«

Her ses Nonnemann med de andre deltager i 'Til middag hos'.
Her ses Nonnemann med de andre deltager i 'Til middag hos'.
Vis mere

»Dér kunne jeg godt mærke, at jeg ikke kunne holde det hemmeligt længere,« fortæller han.

Den 30-årige danser nåede dog ikke at gøre noget ved sit crush, før den anden mand havde fået et godt øje til en anden.

»Vi var på et diskotek, hvor han kyssede med en anden gut, og så sprang mit hjerte bare i luften. Jeg blev super ked af det,« fortæller han og tilføjer, at det nok havde været anderledes, hvis han selv var sprunget ud:

»Hvis jeg nu havde sagt noget, kunne det være, det havde været mig, han havde stået og kysset med.«

Herefter besluttede han at handle. At stå ved, hvem han var. Han lavede en liste og begyndte herefter fra en ende med at fortælle folk om hans seksualitet.

Hans forældre tog det pænt, fortæller han og understreger, at de altid har bakket ham op. Han var dog mere nervøs for, hvordan vennerne ville tage nyheden.

»Jeg har sådan en drengegruppe. Den dér drengegruppe, vi spiller computer sammen, tager ud, laver parkour og mange andre aktive ting sammen. Hvis jeg skulle miste det ...«

»Det ville være det hårdeste i hele mit liv. Hvad skulle jeg så? Hvem skulle jeg så have som venner? Det var lidt en prøvelse,« fortæller han.

Frygten var dog ubegrundet:

»Men de tog det bare og var pisseligeglade. ‘Hvorfor helvede har du ikke sagt det før?’«

I dag er Frederik Nonnemann sammen med en mand ved navn Mikkel, og de har det godt – også selv om de ikke er helt enige om, hvorvidt de skal have børn.

Mens kæresten ikke udtrykker det store behov for at blive forælder, står det anderledes til med Frederik Nonnemann.

Han drømmer om at kunne starte en regnbuefamilie med youtuberen Julia Sofia, som han dannede par med under 'Vild med dans' i 2017.

Den historie kan du læse mere om her.