Torleif Hoppe er gået fra at være selvlært musikvideo-instruktør for D-A-D til at være en af Danmarks mest succesrige medforfattere til DRs ’Forbrydelsen’. 
 Foto Katrine Emilie Andersen
Torleif Hoppe er gået fra at være selvlært musikvideo-instruktør for D-A-D til at være en af Danmarks mest succesrige medforfattere til DRs ’Forbrydelsen’. Foto Katrine Emilie Andersen Foto: Katrine Emilie Andersen

Torleif Hoppe forlod job som musikvideo-instruktør i bandet D-A-D og blev medforfatter på 'Forbrydelsen'.

Torleif Hoppe er medforfatter på ’Forbrydelsen’ og har været med til at udvikle DRs søndagssucces sammen med Søren Sveistrup. De to har kørt parløb, lige siden TV2 bad Søren Sveistrup om at lave tv-serien ’Hotellet’, og han inviterede Torleif Hoppe til at skrive med.

Men det er lidt tilfældigt, at han skriver med på en af DRs største internationale succeser. Oprindelig var han selvlært musikvideo-instruktør, og manden, der satte billeder til alt for det danske heavy-band D-A-D. Men under en D-A-D-turne i Japan mødte han en japansk pige, som han endte med at gifte sig med.

Hvad kan jeg blive

- Da hun på et tidspunkt blev træt af at arbejde på japanske restauranter, gik jeg på biblIoteket og lånte en ’Hvad kan jeg blive’-bog, som jeg læste højt for hende. Da jeg kom til manuskriptforfatter, foreslog hun, at det måske mere var noget for mig. Jeg skrev det ned på en seddel, for jeg er autodidakt på alle punkter, og jeg arbejdede en hel masse uden at blive betalt for det, og det var jeg ved at være træt af, fortæller Torleif Hoppe, der søgte ind på Filmskolen og blev uddannet manuskriptforfatter.

- Man skal svinge rigtig godt sammen. Det minder faktisk lidt om at spille i et band, hvis man da ikke er forfatter og sidder ensom i en hytte og skriver. Du skal være parat til at slå dine ’darlings’ ihjel med løs hånd, forklarer Torleif Hoppe.

Også på familiefronten har Torleif Hoppe og Søren Sveistrup fulgtes ad, idet de begge har fået børn samtidig, mens de har skrevet ’Forbrydelsen’-trilogien. Nu sidder han og skriver på to filmprojekter.

- Det er en stor glæde at arbejde sammen, og vi er blevet rigtig gode venner, der også går ud og spiser middag sammen en gang imellem. Det er vemodigt, at det er slut nu, men når man er sammen så meget til daglig, ligesom bandet D-A-D, der sover i samme seng, er det også godt at lave lidt hver for sig.

Han er lettet over, at det nu er slut med pressede deadlines.

- Det er ikke et job, hvor man kan lægge sig syg. Så nogle gange har jeg først været færdig kl. 6 om morgenen, mens læseprøven er begyndt kl. 8, og der står 100 mennesker og venter på næste afsnit.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.