Forsidefruen Amalie Szigethy er en af de store realitystjerner herhjemme. Hovedpersonen selv mener, det skyldes, at hun har stået fast og været sig selv, samtidig med at hendes personlige udvikling bliver afspejlet i de tv-programmer, hun har medvirket i.

Amalie Szigethy beskriver sin kickstart i realityverdenen som 'en oplevelse for livet', da hun i 2010 deltog i TV3-programmet ‘Paradise Hotel’.

Samtidig ser hun tilbage med blandede følelser, for det var absolut ikke en let tid på det glamourøse hotel i Mexico.

»Jeg blev holdt meget udenfor og blev udsat for det, jeg vil kalde voksenmobning. Jeg blev isoleret derinde og kunne ikke bare ringe hjem til mine nærmeste,« fortæller hun til B.T.

Amalie Szigethy er bl.a. kendt for 'Paradise Hotel', 'Amalies Verden', 'Amalies Baby' og nu 'Forsidefruerne'.
Amalie Szigethy er bl.a. kendt for 'Paradise Hotel', 'Amalies Verden', 'Amalies Baby' og nu 'Forsidefruerne'. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Amalie ved i dag, at hendes alder dengang formentlig spillede ind.

På det tidspunkt var hun 18 år - den yngste deltager på hotellet - og tænkte ikke synderligt meget over, hvad hun sagde og gjorde.

Dog fortryder hun hverken sin 'Paradise Hotel'-deltagelse eller sit eget program ‘Amalies Verden’, fordi hun åbnede op for sin personlighed og viste, hvem hun var. Det er også en bagside af medaljen, som hun har oplevet konsekvensen af.

»Der var selvfølgelig 'haters', som kaldte mig dum og uintelligent. Det rørte mig ikke, fordi jeg ikke er dum. Alle gør jo noget dumt, men i mit tilfælde bliver det filmet. Det er den store forskel. Og så er der flere måder at være intelligent på.«

Amalie Szigethy blev i juli 2016 mor til datteren Josephine Charlotte.
Amalie Szigethy blev i juli 2016 mor til datteren Josephine Charlotte. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

At man kan være intelligent på forskellige områder, ønskede Amalie at gøre klart for andre. Det var den primære årsag til, at hun sagde ja til DR2-programmet ‘Er du dum eller hvad?’. Her var formålet at sende et klart budskab.

»Man kan være socialt begavet, man kan være god til at synge, og så er der dem, der er dygtige til at sidde bag et skrivebord. Derfor ville jeg gerne stille op i programmet og vise, at bare fordi man siger noget forkert, betyder det ikke, at man er noget bestemt. Vi har alle en intelligens, og det handler om at fokusere på, hvad man er god til.«

Det er et budskab, Amalie har fået positiv respons på. Herefter har hun også bemærket, hvordan folks opfattelse af hende har ændret sig.

»Jeg har godt kunnet mærke, at min ændring er nået til folk. Af andre bliver jeg f.eks. kaldt den mest udramatiske, sympatiske og mest voksne person i 'Forsidefruerne'. Som alle andre udvikler jeg mig som menneske, og den udvikling, synes jeg, bliver vist i de programmer, jeg er med i,« siger hun og tilføjer.

Amalie Szigethy sammen med de øvrige forsidefruer, Gunnvør Dalsgaard, Janni Ree, Jackie Navarro, Sarah Louise Christiansen og Tina Lund.
Amalie Szigethy sammen med de øvrige forsidefruer, Gunnvør Dalsgaard, Janni Ree, Jackie Navarro, Sarah Louise Christiansen og Tina Lund.
Vis mere

»Det har været superfedt for mig at kunne vise min udvikling i tv-programmerne, fordi den viser en helt anden person, end den man så i 'Paradise'. Det er også fedt at få bekræftet fra andre, at folk nu ser mig som en voksen kvinde, der har styr på sit liv modsat for flere år siden.«

Om fremtiden fortæller Amalie, der i 2016 blev mor, at hun fortsat vil kombinere livet som mor med tv-produktion.

»Jeg føler mig enormt privilegeret over at kunne gøre begge dele. Lige nu har jeg det rigtig godt med det, jeg laver, og jeg synes, jeg har opnået, hvad jeg ville.«

Amalie Szigethy er fra i aften igen aktuel i 'Forsidefruerne', der hvis fjerde sæson har premiere kl. 20 på TV3.