Titlen på Anne Linnets nye bog deler vandene, erkender sangerinden, der for nylig sprang ud som krimiforfatter.

Men bogen 'Fucked', der følger de to drabsefterforskere Nynne Quist og Fanny Salomon i hælene på en mulig seriemorder i Helsingør, kunne ikke hedde andet.

»Jeg har jo vendt alle sten for at finde titler, men er altid landet på den. Så det er det, den hedder. Den kan ikke hedde andet. Det er Nynnes ord og hendes måde at tale på,« siger Anne Linnet til B.T.

Titlen betyder dog også, at Facebook har afvist at lade forlaget reklamere for bogen på det sociale medie.

Anne Linnets krimi 'Fucked' udkom 7. november.
Anne Linnets krimi 'Fucked' udkom 7. november. Foto: People's Press
Vis mere

Fordi titlen, 'Fucked', strider mod Facebooks retningslinjer.

Men for Anne Linnet betyder det 'at være fucked', at der er nogle ting, der er gået lidt skævt, eller at folk reagerer uhensigtsmæssigt. Det er ikke et farligt ord.

»Det er et ord, vi alle bruger i det daglige. På et tidspunkt siger Nynne (Quist, bogens hovedperson, red.) til en person i bogen, som har en vigtig rolle: 'Jamen, du er jo helt fucked, men det er vi jo på den anden side allesammem'. Så det er i den betydning,« siger Anne Linnet.

Forlaget People's Press bekræfter, at de planlagte annoncer for 'Fucked' er blevet afvist på Facebook med henvisning til sprogbruget.

Anne Linnet ved godt, at titlen deler vandene.

Og der er da også folk i forløbet, der har syntes, den var for voldsom, erkender forfatteren uden at gå i detaljer med, hvem der har rådet hende til at ændre titlen.

»Jeg har jo insisteret på, at det skulle være den titel. Det er det, bogen hedder.«

Den 66-årige sangerinde fik ideen til at skrive en krimi, efter hun havde skrevet sin kontroversielle selvbiografi, 'Testamentet' (2012), som vakte opsigt ved sine mange seksuelle beskrivelser og ved at beskrive navngivne personer fra Anne Linnets liv og omgangskreds.

Anne Linnet er sprunget ud som krimiforfatter.
Anne Linnet er sprunget ud som krimiforfatter. Foto: Pressefoto
Vis mere

»I 'Testamentet' lavede jeg et greb, hvor der er fiktion i starten, midten og slutningen, hvor jeg tænkte mig ud i fremtiden for at få erindringerne til at spille på en bestemt måde. Og det var superfedt at komme ind i fiktionen. Det var en enorm frihed, fordi jeg ikke skulle gå ind i mig selv og hente alting, som når jeg skriver sange,« siger hun.

Hun frygter ikke at blive sablet ned af anmelderne, selvom hun finder det muligt, at man vil gå hårdere til hende, fordi hun som komponist har forladt sin metier og er trådt ind på et helt nyt område.

Men Anne Linnets krimi er ikke skrevet til anmelderne.

»Jeg har brug for den pause fra musikken. Pauser fra mig selv. I perioder har jeg malet for at få mine tanker væk fra mig selv og mine egne følelser. Jeg ved ikke, om man kan sige, det er en slags terapi for mig, men det er en nødvendig ventil (at lave noget andet end musik, red.).«

At det lige blev en krimi, skyldes, at sangerinden altid selv har elsket krimier, fortæller hun.

Faktisk har hun læst så mange krimier, at hun føler, hun har nok styr på alt det tekniske omkring efterforskningsarbejde, at hun kan beskrive det i sin egen bog.

»Jeg har ikke siddet og snakket med politifolk, men jeg har læst mange krimier og kan godt lide at se krimiserier både fra USA og herhjemme, så jeg har en klar fornemmelse for det,« siger Anne Linnet, der dog også har gjort god brug af sin redaktør i forløbet med 'Fucked'.

»Og det har været guld værd. Jeg kommer jo ind fra højre og aner ikke noget som helst om, hvad reglerne er for at skrive en krimi. Men det er jo også en kæmpe styrke, at jeg går rimelig frit til vaflerne. Det kan der måske være noget godt i.«