Arvingerne-skuespilleren Carsten Bjørnlund og musikeren Søren Rasted er kommet i modvind efter lørdagens udgave af Mads & Monopolet på P4. Programmet, hvor tre kendte danskere diskuterer lytternes dilemmaer, handlede lørdag formiddag om en kvinde, der var blevet gramset på af venindens kæreste, mens hun lå og sov.

Værten på programmet, Mads Steffensen, sendte først stafetten over til Carsten Bjørnlund:

»Hun skal slevfølgelig mærke meget godt efter i sig selv, om der er helt rent mel i den pose. At hun ikke har nogen andel i det. Det er hun nødt til at finde ud af. Være ærlig overfor sig selv,« lagde Carsten Bjørnlund ud.

Og netop den udtalelse har forarget mange læsere, der mener, at der klart er tale om et overgreb, selvom hun måske, før hun gik i seng, havde lagt op til det.

Facebook-bruger Ulla Tornemand kunne ikke tro sine egne ører:

»Hørte jeg lige Carsten Bjørnlund (aktuel i Arvingerne på DR1) i Mads & Monopolet på P4 sige, at en kvinde, der vågner ved at blive befamlet af en mand, skal gøre op med sig selv, om hun på nogen måde selv har lagt op til det? Wtf!,« skriver hun på programmets Facebook-side, hvor mange andre også skælder ud på monopolet.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen, der også var en del af dagens monopol, var da også hurtig til at kommentere på sin medmonopolists udtalelser:

»Selv hvis hun har lagt op til det, så legitimerer det ikke, at manden går ind til en sovende kvinde og stikker hånden… Det er ret klamt gjort. Hun ligger og sover,« siger Johanne Schmidt-Nielsen i programmet.

Men så kom Søren Rasted på banen med en gradbøjning af overgreb.

»Selv om han har begået et overgreb, så har han ikke begået et stort overgreb,« sagde han og mente derfor ikke, at det skulle ødelægge venindens familie.

Det fik lytteren Thomas Bering til tasterne på det sociale medie:

'Folk må fandme lære at tage konsekvensen af deres handlinger, om de er fulde eller ej. Det kan ikke gradbøjes. Et overgreb er et overgreb og skal håndteres som sådan!' skriver han på programmets Facebookside.

Dennie Vestergaard Raun er chokeret over kendissernes reaktion på dilemmaet. Han skriver på Mads og Monopolets Facebook-side:

'NEJ NEJ NEJ!!! At blive gramset på midt om natten kan ALDRIG være hendes skyld!!!! Lige meget om hun har flirtet med ham i løbet af aftenen. Det er derfor der er så få kvinder der anmelder voldtægt -omverdenen reagerer jo med: "er du helt sikker på det ikke er din egen skyld"!'

Han er langt fra den eneste, der har en kritisk holdning til monopoldeltagerne. Rikke Norup mener eksempelvis, at der uden tvivl er tale om et overgreb på den sovende kvinde.

Allan Vinje lægger slet ikke fingrene imellem i sin karakteristik af skuespiller Carsten Bjørnlund.