Det er mere end et halvt år siden, at nyheden om deres brud ryddede forsider verden over. Men først nu er Hollywood-stjernen Brad Pitt klar til at tale ud om den smertelige skilsmisse fra Angelina Jolie.

Og det er en hudløst ærlig Brad Pitt, som i et stort interview med mandemagasinet GQ, fortæller, at det forliste ægteskab er ’min egen skyld’. Og at det tog hårdt på ham. Meget hårdt.

»Jeg vandt i lotteriet, og alligevel fortsatte jeg med at spilde min tid ved at følge nogle meningsløse drifter,« siger Brad Pitt om bruddet til GQ.

I lang tid tegnede alt ellers rosenrødt for det celebre par, der mødte hinanden under indspilningen af filmen ’Mr. And Mrs. Smith’ i 2005. De har fået seks børn sammen, heraf tre adopterede og efter ni års forhold blev ’Brangelina’ gift i 2014. Men derefter gik forholdet nedad bakke – på grund af de ’meningsløse drifter’, Pitt taler om: nemlig hans alkoholforbrug, der i tiden op til skilsmissen tenderede et misbrug.

»Jeg kunne drikke en russer under bordet i hans egen vodka. Jeg var en professionel dranker. Jeg var god til det,« fortæller Brad Pitt til magasinet.

Det skabte en del knas i forholdet. For det var i den periode, Pitt endte i et kæmpe skænderi med sin 15-årige søn Maddox ombord på et privat fly september sidste år. Jolie beskyldte efterfølgende sin daværende ægtemand for at have været alt for voldsom overfor sønnen og forsøgte at starte en retssag mod ham. Brad Pitt blev aldrig anklaget i sagen, som endte med at blive droppet.

Men episoden skabte en sprække i forholdet, og fem dage senere kom bomben: Angelina Jolie ønskede en skilsmisse.

Det kom som et chok for Brad Pitt, som havde opbygget en falsk forestilling om, at alt var i sin skønneste orden, selvom hans privatliv et stykke tid havde været et kaos på grund af alkoholmisbruget.

»Jeg troede, jeg havde styr på det. Jeg kan huske, at nogen var ramt af en stor skandale for halvandet år siden, hvor jeg tænkte: 'Tak Gud, fordi jeg aldrig bliver en del af en skandale igen',« siger Brad Pitt.

Brad Pitt og Angelina Jolie ser lykkelige ud til en filmpremiere i november 2015. Nu er kærligheden mellem stjernerne brast.
Brad Pitt og Angelina Jolie ser lykkelige ud til en filmpremiere i november 2015. Nu er kærligheden mellem stjernerne brast. Foto: JIMMY MORRIS / EPA
Vis mere

Bruddet tog så hårdt på Brad Pitt, at han ikke kunne holde ud at være i sit og Jolies store luksusvilla i Los Feliz i det østlige Hollywood.

»Det var for trist at være her i starten, så jeg tog hen til en ven i en lille bungalow i Santa Monica og sov på gulvet,« siger Brad Pitt.

Det gjorde han i halvanden måned. Først da var såret helet så meget, at han kunne vende tilbage til huset.

Men selvransagelsen var ikke afsluttet. Det er den stadig ikke, fortæller han til GQ.

»At sidde med alle disse forfærdelige følelser og blive nødt til at forstå dem og sætte dem sammen inde i hovedet. Til sidst fandt jeg ud af, at jeg er de ting, jeg ikke kan lide. Jeg kan ikke benægte det. Jeg bliver nødt til at acceptere det. Jeg bliver faktisk nødt til at omfavne det faktum. Jeg bliver nødt til at konfrontere det og håndtere det. For ved at benægte det, benægter jeg mig selv,« siger Brad Pitt.

Han ærgrer sig især over, at han lod arbejdet fylde så meget, at han ikke kunne finde tid nok til familien og især børnene.

»Børn er så skrøbelige. Det siger jeg som en af dem, der lod arbejdet fylde for meget i mit liv. De absorberer alt. De skal holdes i hånden og have tingene forklaret. De skal høres,« siger han.

Brad Pitt har fundet sig selv igen ovenpå den hårde og turbulente tid. Han er gået i terapi for at kvitte alkoholmisbruget én gang for alle og har nu været ædru i et halvt år.