I 2022 får et kvindebryst på tv i den bedste sendetid formentlig ikke mange til at hæve øjenbrynet.

Men i 2004 var det altså en helt anden sag, da verdensstjernerne Justin Timberlake og Janet Jackson skulle optræde ved Super Bowls stort anlagte halvlegsshow.

Midt under opførelsen 'Rock Your Body' fik Justin Timberlake ved en fejl revet for meget af Janet Jacksons tøj af, så hendes bryst stod til frit skue for omverden i et sekund.

NFL (Den nationale lige for amerikansk fodbold, red.) boykottede MTV, som havde produceret showet, og især Janet Jackson fik folkets raseri at føle, selvom både hun og Justin Timberlake forklarede, at fejlen skyldtes en malfunktion i tøjet. CBS, tv-stationen som sendte showet, krævede endda, at Janet Jackson kom med en offentlig undskyldning.

Hun gik bodsgang i flere talkshows, og to år efter hændelsen talte hun om den hos Oprah Winfrey. Men siden da har der været stille.

Lige indtil nu.

I forbindelse med den kommende dokumentar om verdensstjernen, 'Janet', som Janet Jackson selv er producer på, har hun talt med magasinet Allure.

Her nævnes det igen, at Jackson tilbage i 2006 svor ikke at tale om skandalen igen, men lidt åbner hun alligevel op om, hvordan hun kom igennem den kaotiske periode efter showet.

»Det, der er vigtigt er at gå tilbage til fundamentet. Ikke kun familien, men også Gud. Det var det, der fik mig igennem. Men det er svært for mig at snakke om den tid.«

Hun blev nok igen mindet om episoden i begyndelsen af 2021, da den stærkt omtalte 'Framing Britney Spears'-dokumentar udkom. Britney Spears, der i en periode dannede par med Justin Timberlake.

Debatten om skandalen, og mere specifikt om behandlingen af de to hovedpersoner, hvor Justin Timberlake slap markant mildere, blussede op.

Her mente flere, at hun var blevet dømt hårdere, fordi hun er kvinde.

»Uanset om jeg vil være en del af den samtale eller ej, så er jeg en del af den samtale,« siger 55-årige Janet Jackson.

»Jeg tror, den er vigtig. Ikke kun for mig, men for kvinder. Så jeg synes, det er vigtigt den samtale bliver taget. Forstår du? Og tingene har åbenlyst ændret sig til det bedre siden da.«

Andre læser også