Lyt til artiklen

Onsdag fik Teitur Skoubo omstødt sin dom fra byretten, så han dermed kunne forlade landsretten som en fri mand.

I byretten var han i første omgang blevet idømt to og et halvt års fængsel for voldtægt, men ved ankesagen i landsretten i Odense blev realitydeltageren onsdag frifundet for voldtægt og fik en straf på tre måneders fængsel for vold.

Efter afgørelsen blev Teitur Skoubo ført væk, men nu sætter han for første gang selv ord på sin frifindelse.

Det gør han i en story på sin Instagram, hvor han takker sin nye forsvarsadvokat, Nicolai Berg, der har ført ankesagen.

'Tak for at gå ind i kampen med liv og sjæl og for at få retfærdigheden til at sejre,' skriver Teitur Skoubo til et billede af en Se og Hør-artikel om sin frifindelse, hvortil han tagger advokaten.

I en efterfølgende story breder han taksigelserne ud.

'Af hjertet stort tak til alle, som har støttet og troet på mig i denne svære tid,' skriver han.

Tilbage i maj blev Teitur Skoubo idømt to og et halvt års fængsel for at have voldtaget og begået vold mod en 25-årig kvinde, som han slog til blods, da hun en novembernat havde taget realitydeltageren med hjem.

Teitur Skoubo ankede straks dommen, og onsdag blev ankesagen afgjort i landsretten.

Her fandt man det bevist, at det samtykkende samleje, der var mellem ham og offeret, stoppede, da samtykket blev trukket tilbage.

Derfor frifandt landsretten Teitur Skoubo for voldtægt, men fastholdt hans dom for vold mod den 25-årige kvinde, som han slog til blods, da hun en novembernat havde taget realitydeltageren med hjem.

Derfor blev straffen skåret ned til tre måneder.

Da Teitur Skoubo har siddet varetægtsfængslet i de fem måneder, der er gået siden dommen i byretten, vil hans advokat nu afkræve erstatning.

»Det forholder sig helt automatisk sådan, at man har krav på erstatning for uberettiget frihedsberøvelse. Nu har han fået tre måneder, men han har siddet varetægtsfængslet i fem måneder, så det er to måneder, han kan få erstatning for, og det søger jeg,« forklarede advokat Nikolai Berg efter ankesagens afgørelse til B.T.