Næsten 104.000 strømmede i biograferne i weekenden for at se komedien 'Sorte kugler', den første spillefilm, som Anders Matthesen har instrueret.- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke skal fejres med en kæmpe isvaffel i dag. Hurraaa, fest og glæde.

Sådan lød kommentarer fra Anders Matthesen ("Anden"), da han fik at vide, at hans spillefilm "Sorte kugler" åbnede med et kæmpe rykind i weekenden, hvor den havde premiere i 80 biografsale.

Når tilstrømningen til en række forpremierer tælles, er filmen allerede set af knap 104.000, og i weekenden blev langt over halvdelen af samtlige biografbilletter solgt til Matthesens komedie.

Tallet overgår også, hvad "Flammen og "Citronen" og "Blå mænd", sidste års to mest sete danske film, kunne skilte med i den weekend, hvor de havde premiere.

"Sorte kugler" er Anders Matthesens debut som instruktør. Han har også skrevet manuskriptet og spiller selv hovedrollen.

Den feterede stand up-komiker har dog tidligere prøvet kræfter med filmgenren. Han var med til at skrive kultfilmen "Terkel i knibe" og leverede alle stemmerne til den, mens han for tre år siden spillede hovedrollen i instruktøren Kenneth Kainz' spillefilm "Rene hjerter"./ritzau/