TV-eksperten Jillian Michaels er kommet i stormvejr, efter hun i et interview spurgte, hvorfor man ikke nøjes med at hylde sangeren Lizzos musik, når hun er i risiko for at udvikle diabetes.

Lizzo blev i 2019 kåret til 'Entertainer of the year' af The Times. For sine hits, der tæller numre som 'Truth hurts' og 'Juice'.

Men også for sine sceneshows, budskab om at elske sin krop og selv trække på skuldrene over for dem, der synes, hun skal pakke sig ind og gemme sig væk.

En af dem er den personlige træner og tv-personligheden Jillian Michaels, der er kendt fra programmet 'The Biggest Loser', hvor deltagerne kæmper om, hvem der kan tabe sig mest.

Lizzo.
Lizzo. Foto: MARIO ANZUONI
Vis mere

Hun medvirkede for nylig i et interview med Buzzfeed, hvor snakken faldt på Lizzo.

»Hvorfor hylder vi hendes krop? Hvorfor betyder det noget? Hvorfor hylder vi ikke hendes musik? For det bliver ikke fedt, når hun får diabetes,« siger hun i interviewet.

Og den kobling har fået flere til tasterne.

  • 'Undskyld mig, Jillian. Diabetes er oftest arveligt - vægt uagtet. Gå ud og snak om nogle andre,' skriver Twitter-brugeren Selena Hanuman.
  • 'Hendes krop er ikke andres sag,' skriver Taylor Bold.
  • 'Både Nick Jonas og Halle Berry har diabetes. Fedt er ikke lig med diabetes,' skriver Gheigh Niggaologist.
  • 'Det her handler ikke om sundhed. Det handler om at nedgøre kroppe, der ikke er hvide og tynde,' skriver Cloudia Belen.

31-årige Lizzo, med det borgerlige navn Melissa Viviane Jefferson, har ikke kommenteret udtalelsen.

Hun trak sig for nylig fra det sociale medie Twitter, fordi hun var træt af såkaldte trolls, der skrev grimt om hende for at provokere.

Til gengæld har Jillian Michaels valgt at uddybe sin kommentar.

'Som jeg har sagte utallige gange, så er vi allesammen smukke og værdige. Jeg føler også stærkt, at vi skal elske os selv nok til at erkende, at der er alvorlige sundhedsrisici, som kommer fra overvægt -  hjerteproblemer, diabetes og kræft for at nævne et par stykker,' skriver hun på Instagram.

»Jeg ønsker ikke disse for NOGEN, og jeg håbede, vi ville prioritere vores sundhed, fordi vi elsker os selv og vores kroppe.«