Mit navn er Bond. James Bond. Lige siden 1962 er den sætning kun blevet ytret af hvide mandlige skuespillere, men for få dage siden åbnede Bond-producer Barbara Broccoli døren på sned for, at den hemmelige agent James Bond kan spilles af en sort skuespiller.

Hvis den nuværende James Bond-skuespiller Daniel Craig vælger at stoppe eller bliver droppet efter den næste Bond-film, der får premiere i 2019, så kan det meget vel være Idris Elba, som står forrest i køen til at spille Agent 007. Og nu har Idris Elba pustet til ilden.

På sin Twitter-profil har den 45-årige skuespiller lavet en opdatering, hvor han skriver: Mit navn er Elba. Idris Elba.

Flere Twitter-brugere virker til at være ellevilde med den opdatering. Tidlig søndag aften har tweetet fået omkring 90.000 reaktioner på de sociale medie.

Det er langtfra første gang, at Elba bliver rygtet til at spille James Bond, men indtil videre har det altså kun været et rygte. Ikke desto mindre må han være en oplagt kandidat, da han er et af de hotteste britiske navne for tiden. Man må som minimum tolke det seneste tweet som en klar intention fra skuespilleren.

Her ses Idris Elba med sin forlovede, Sabrina Dhowre, ved prins Harry og Meghan Markles bryllup i maj.
Her ses Idris Elba med sin forlovede, Sabrina Dhowre, ved prins Harry og Meghan Markles bryllup i maj. Foto: GARETH FULLER
Vis mere

Idris Elba er blandt andet kendt fra serie-klassikeren 'The Wire', tv-serien 'Luther' og Marvel-filmene om tordenguden Thor, hvor Elba spiller guden Heimdal.

I toppen af artiklen kan du se, hvordan man laver en vaskeægte vodka martini.