38-årige Martin Jørgensen er blevet slæbt i retten, fordi han ikke er i stand til at betale en gæld på over 800.000 kroner, skriver Se og Hør.

’Skyldner Martin Jørgensen erklærede sig ude af stand til at betale.’

Sådan fremgår det af retsbogen fra fogedretten i Retten på Frederiksberg, som BT har fået aktindsigt i.

Siden september har han ligget i skilsmisse med sin ekskone grevinde Alexandra, og det er noget, der ser ud til at tage hårdt på ham.

Mens Alexandra har tjent en formue på sin tidligere residens, der blev sat til salg til intet mindre end 25 millioner kroner, og for nyligt har registret en virksomhed i sit eget navn, ser det ud til at stå helt anderledes til for hendes 38-årige eksmand.

Han har flere gange i år været i klammeri med lovens lange arm. I marts blev han taget for spirituskørsel og her kom det også frem, at han ikke havde betalt forsikring på sin Mercedes-Benz GL. Nu står det klart, at han heller ikke har råd til at betale for selve bilen.

Det var den norske bilfinanseringsbank Santander Consumer Bank, der havde stævnet Martin Jørgensen, fordi han skyldte dem over 800.000 kroner.

Udeblev fra retten

Men til første retsmøde d. 11. januar i Retten på Frederiksberg mødte den 38-årige fotograf ikke op.

Det er ulovligt at udeblive fra retten, hvis man er indkaldt, derfor besluttede retten en uge efter, at politiet skulle sørge for, at han mødte op. Med andre ord skulle de hente ham og bringe ham til fogedretten.

’Martin Jørgensen skal fremstilles af politiet i fogedretten’, står der i retsbogen, hvor begrundelsen følger:

’Da Martin Jørgensen – skønt lovligt indkaldt – er udeblevet uden oplyst lovligt forfald’.

Han valgte dog selv at henvende sig til retten, inden politimænd mødte op på hans adresse, og han dukkede op til det andet retsmøde d. 11. marts.

Her erklærede han sig ude af stand til at betale gælden.

På retsmødet blev det afgjort, at den norske finansieringsbank får tinglyst det skyldige beløb på i alt 811.306 kroner som et udlæg i hans luksus bil.

Det betyder at Martin Jørgensen stadig kan bruge bilen, der som ny koster 1,6 millioner kroner, men han kan ikke sælge den uden Santander Consumer Banks tilladelse – og de har førsteret på deres penge, hvis bilen bliver solgt.

Til BT forklarer Martin Jørgensen, at der er tale om en misforståelse. Han hævder, at han hverken har modtaget regninger eller rykkere i forbindelse med bilen, eller en indkaldelse til fogedretten. Den gæld, der er tale om, er blot en af de ting, der endnu ikke er styr på, siden han og Alexandra gik fra hinanden, forklarer han.

»Der er her tale om ganske almindelige ting og sager, der skal på plads i forbindelse med en skilsmisse. Og der er mange ting, der skal på plads, heriblandt også biler,« siger han.

Læs hele hans udtalelse her.

Kørekortet hænger i en tynd tråd

Om Martin Jørgensen overhovedet får lov til at køre rundt i sin Mercedes-Benz, eller nogle andre biler, er lige nu op til politiet i en helt anden sag – nemlig sagen fra marts.

I marts blev den 38-årige fotograf stoppet af politiet i den selvsamme Mercedes-Benz GL tæt på hans bopæl på Islands Brygge, fordi der ikke var betalt forsikring på bilen. Rutinemæssigt bad ordensmagten Martin Jørgensen om at blæse i alkometeret. Det viste, at han havde promille højere end det tilladte på 0,5, og derfor blev han taget med på stationen.

»Jeg er meget ked af det. Jeg er utrolig skuffet over mig selv og ked af, at jeg har såret så mange omkring mig. Jeg har sat dem i en forfærdelig situation, og det er ikke fair, hvis andre bliver inddraget i sagen,« har Martin Jørgensen udtalt til Her&Nu.

Hvis anklagemyndigheden vælger at rejse en straffesag, risikerer han en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde.