De rige, de adelige og flere med kongelige aner valfartede til Sønderjylland lørdag, hvor en fest af vilde dimensioner blev holdt.

En af Danmarks rigeste mænd – milliardæren og udenlandsdanskeren – Hans Michael Jebsen holdt et overdådigt bryllup for sin ældste søn.

Hans Michael Jebsen, der oprindeligt kommer fra Sønderjylland, driver i Hong Kong handelsselskabet Jebsen & co., der gennem fire generationer har gjort familien Jebsen stenrige.

Han har dog aldrig glemt sine rødder i Sønderjylland, hvor særligt Aabenraa, hvor hele handelsimperiet startede, har en stor plads i hans hjerte.

Michael Emmanuel Jebsens bryllup var en kæmpe fest i Sønderjylland.
Michael Emmanuel Jebsens bryllup var en kæmpe fest i Sønderjylland. Foto: Rasmus Laurvig / Byrd
Vis mere

Derfor var det måske ikke så overraskende, at det var Løjt Kirke uden for netop Aabenraa, der dannede rammen, da Jebsens ældste søn, Michael Emmanuel Jebsen, lørdag skulle giftes.

Hans Michael Jebsen har fem børn, og netop Michael Emmanuel Jebsen har tidligere gjort sig bemærket, da han i 2018 blev ejer af den afdøde rigmand Peter Zobels gods Bækkeskov på Sydsjælland.

Hans Michael Jebsen er kendt for i stor stil at opkøbe ejendomme i Aabenraa og i Aarhus for at restaurere og bevare dem, men han har de seneste år også købt flere godser til sine børn. Blandt andet købte han det sydfynske gods Damsbo til sin datter Clara Ludmilla Jebsen i 2018.

Lørdag var det dog den ældste søn, som stjal rampelyset.

Hans Michael Jebsen ses her til venstre ved siden af bruden.
Hans Michael Jebsen ses her til venstre ved siden af bruden. Foto: Rasmus Laurvig
Vis mere

Han er ligesom sine søskende vokset op i Hong Kong, hvor familien bor, men et hav af celebre gæster var ifølge Jydske Vestkysten og Billed-Bladet valfartet til Løjt Kirke.

Ifølge Billed-Bladet var 320 internationale gæster med i kirken, hvor de så den 33-årige Jebsen-arving give sit ja til den 27-årige tyske model Donata von Behr.

Efter den kirkelige højtidelighed blev der først holdt en reception på en af familiens gårde i området, mens den store bryllupsfest blev holdt i familiens palæ Haus Lensnack, der ligger lige ud til Aabenraa Fjord, og som blev bygget af familien i begyndelsen af 1900-tallet. 

Gæsterne til den store fest var fra mange forskellige lande, og ifølge Billed-Bladet var der flere med fra den tyske højadel samt tyske prinser og prinsesser.

Bruden med sin far.
Bruden med sin far. Foto: Rasmus Laurvig
Vis mere

Blandt andet deltog Prinsesse Ingeborg til Schleswig-Holstein, der er efterkommer af britiske dronning Victoria, samt Camilla Berlin, der er født grevinde af Drechsel, og som er efterkommer af kong Maximilian I.

Hans Michael Jebsens kone, Desiree, er født som tysk rigsgrevinde af Schaffgotsch.

Parret er for øvrigt kendt for at være venner med det danske kronprinspar, der dog ifølge Jydske Vestkysten angiveligt ikke deltog til festen.

Flere andre fra den danske overklasse var dog med – herunder Danfoss-ejer og kammerherre, Jørgen Mads Clausen, samt hans hustru, Annette Nøhr Clausen.

Jørgen Mads Clausen og Annette Nøhr Clausen.
Jørgen Mads Clausen og Annette Nøhr Clausen. Foto: Rasmus Laurvig
Vis mere

Og den 74-årige Jørgen Mads Clausen var tydeligt imponeret over det prægtige bryllup.

»Det er den største bryllupsfest i Sønderjylland nogensinde. Jeg har ikke oplevet noget lignende. Højtideligheden blev holdt på tysk, og det gjorde, at det blev løftet op på et helt andet niveau. Det var fantastisk og meget højtideligt,« sagde Danfoss-ejeren og hans hustru til det jyske medie.

Og parret har ellers et godt sammenligningsgrundlag. De deltog nemlig også, da prins Joachim i 2008 blev gift med Marie Cavallier, hvilket foregik i sønderjyske Møgeltønder.

Hans Michael Jebsen har tidligere udtalt på Jebsen-imperiets hjemmeside, at sønnen Michael Immanuel Jebsen har færdiggjort sine studier i internationale relationer, og var gået i gang med en MBA.

Ifølge Hans Michael Jebsen, skal han prøve kræfter med erhvervslivet uden for familievirksomheden, inden han en dag formentlig skal ind i familieimperiet.

»Der er en næste generation oppe i ærmet, hvis man kan sige det sådan,« lød det dengang fra Hans Michael Jebsen på virksomhedens hjemmeside.