ARKIVFOTO. Efter næsten 35 år i DR  heraf de seneste 21 år som EU-korrespondent i Bruxelles - stopper journalist Mette Fugl. Korrespondent i DR, Mette Fugl.
ARKIVFOTO. Efter næsten 35 år i DR heraf de seneste 21 år som EU-korrespondent i Bruxelles - stopper journalist Mette Fugl. Korrespondent i DR, Mette Fugl. Foto: Claus Bech Andersen
Efter 35 år i Danmarks Radio har Mette Fugl valgt at trække stikket

- Det er naturligvis med en vis vemodighed, at jeg har valgt at sige stop efter et langt og for det meste privilegeret arbejdsliv. Men jeg har været væk fra Danmark i mange år og synes, at det er på tide at tage hjem, siger Mette Fugl i en pressemeddelelse fra DR.

DR Nyheders redaktionschef, Thomas Falbe, beklager Mette Fugls beslutning om at forlade DR.

- Mette Fugl har brugt et helt arbejdsliv i DRs tjeneste. Hun er blevet et ikon for danskerne og mange gange hyldet og anerkendt for sine uovertrufne evner til at kommunikere klart og forståeligt om vanskelige, men væsentlige, emner. Mette Fugl har gennem de seneste 21 år været DRs EU-korrespondent, og her har hun gennem vedholdende, kritisk og indsigtsfuld journalistik, gjort Europa og EU vedkommende og relevant for DRs seere, lyttere og internetbrugere, siger redaktionschef Thomas Falbe til dr.dk.

Den 63-årige journalist blev medlem af TV-Avisens politiske redaktion i 1977, og efter en periode som vært på programmet blev hun i 1992 udnævnt til EU-korrespondent.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Mette Fugl selv om hendes fremtidsplaner. Redaktionschef Thomas Falbe kender ikke hendes planer, men til Berlingske Nyhedsbureau siger han:

- Jeg kender jo Mette rigtig godt, og jeg har meget svært ved at forestille mig, at hun vil stoppe som aktiv journalist.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.