Det er de færreste, der inviterer svigermor til at flytte ind. Men det er lige præcis, hvad skuespilleren Peter Mygind har gjort, og nu er han og familien flyttet sammen med hele svigerfamilien.

Det vil sige: det er svigerfamilien, der er flyttet ind i huset nord for København hos Peter Mygind og hans kone, tv-vært og projektleder i DR, Lise Mühlhausen, og sønnerne Julius på 19 år og Valdemar på 12 år. - Det er ret fantastisk at bo flere generationer sammen, fortæller Peter Mygind. Stemmen bliver helt varm, når han fortæller om sit nye liv i familiekollektiv.

Mennesker vi holder af

- Vi bor i et hus med tre lejligheder, og der viste sig pludselig en mulighed, da dem, vi boede sammen med, flyttede. Jeg ringede til min svigermor, der boede alene i Køge, og spurgte hende: 'Har du ikke lyst til at flytte ind hos os. Så kan vi passe på dig, når du bliver gammel', og hun svarede: 'Det vil jeg da gerne'. - Samtidig viste det sig, at min svoger og svigerinde også skulle finde noget andet at bo i. De har boet på Nørrebro med deres to små børn og gik og ledte efter noget, der var større. Så vi spurgte også dem, om de kunne tænke sig at flytte ind. På den måde er vi kommet til at bo sammen med nogle mennesker, vi holder utrolig meget af. Det er ikke så tit, man får en sådan en chance og ved, hvem der flytter ind. Familiesammenflytningen skete i efteråret, og Peter Mygind er meget begejstret for at dele dagligdagen med den nærmeste familie. - Det er fantastisk. Jeg elsker min svigermor, og det er så skønt, at vores to drenge nu har mulighed for at kigge forbi og hilse på deres bedstemor hver dag og ikke kun ses ved fødseldage og festlige lejligheder. - Vi har også fået små børn i huset igen. For mig er det vidunderligt at leve så tæt på mine små niecer på 2 og 3 år, og have mulighed for at følge dem i børnehave eller hente dem.