Natten til søndag døde den folkekære norske skuespiller Rolv Wesenlund, også kendt som Fleksnes i tv-serien 'Fleksnes fataliteter'. Han blev 76 år. 

Skuespilleren bag den karismatiske figur Marve Fleksnes, Rolv Helge Wesenlund, sov natten til søndag stille ind efter længere tids sygdom på Madserud-hjemmet i Oslo, fortæller hans nære ven Odd Grann til det norske nyhedsmedie VG.

- Han havde sin kone ved sin side helt til det sidste, siger vennen.

Wesenlund, der blev født i Horten den 17. september 1936, havde sin stortid i 1970'erne og 1980'erne. Han blev kendt i hele Skandinavien for sin rolle som den komiske Marve Almar Fleksnes i tv-serien 'Fleksnes fataliteter'. Sideløbende med den populære tv-serie kom også spillefilmen 'Den sidste Fleksnes' i 1974, der blev en af ​​Norges til dato største kassesucceser, skriver VG.

Fleksnes-figuren er helt og holdent Rolv Wesenlunds egen opfindelse, selvom tv-serien byggede på den britiske kommedie 'Hancock's Half Hour'. Oprindeligt skulle tv-serien, der gik i luften i 1972, kun have været på nogle enkelte episoder. Men den slog så godt igennem i hele Norden, at tv-kanalen NRK blev ved med at forlænge serien. Alt i alt blev det til 40 episoder - den sidste så sent som i 2002.

Efter en lang og farverig karriere trak Rolv Wesenlund sig de sidste år af sit liv tilbage fra rampelyset. Helbredet skrantede, og han blev blandt andet ramt af et hjerteanfald i 2006, ligesom han led af diabetes. Som følge af sin sukkersyge kæmpede han med tale- og hukommelsesbesvær.

Rolv Wesenlund har de senere år boet sammen med sin hsutru Ruth Wesenlund i Sydfrankrig. Udover hustruen efterlader han sig tre børn og tre børnebørn, skriver VG.

Se her et par af Rolv Wesenlunds sketches fra den berømte tv-serie om Fleksnes. I den første gør han grin med det danske talsystem.