Er der plads til to Søren Kragh'er i Danmark? Ja, lyder det fra den originale Søren Kragh, der hylder sin yngre navnebror.

For første gang siden Michael 'Kyllingen' Rasmussen blev flået ud af Tour de France i 2007, fik vi i år en dansker med to sejre i verdens største cykelløb.

Cykelrytter Søren Kragh Andersen vandt både 14. og 19. etape og skrev sig dermed ind i historiebøgerne, hvilket ikke er gået ubemærket hen hos hans kendte navnebror.

For før danskerne lærte den 26-årige fynske cykelrytter at kende, forbandt man navnet Søren Kragh med alt andet end sport.

Søren Kragh Andersen, Tour de France 2020.
Søren Kragh Andersen, Tour de France 2020. Foto: BENOIT TESSIER
Vis mere

Først slog filminstruktør Søren Kragh-Jacobsen igennem i 1970'erne og 1980'erne med sangen 'Kender du det? (Mona, Mona, Mona)' og film som 'Vil du se min smukke navle?' og 'Gummi-Tarzan'.

Siden fik den i dag 73-årige Søren Kragh-Jacobsen et internationalt hit med dogmefilmen 'Mifunes sidste sang', og senere på året er han så aktuel med filmen 'Lille sommerfugl', der har Jesper Christensen i hovedrollen.

Da den 'gamle' Søren Kragh onsdag aften mødte op til premieren på Thomas Vintebergs nye film 'Druk', spurgte B.T., om han havde fået set Tour de France i år?

»Ja,« lød det.

Søren Kragh-Jacobsen med sine skuespillere fra filmen 'Mifunes sidste sang' i de glade 90'ere.
Søren Kragh-Jacobsen med sine skuespillere fra filmen 'Mifunes sidste sang' i de glade 90'ere. Foto: FABRIZIO BENSCH
Vis mere

Du har en navnebror, der har gjort det ret godt.

»Det må man sige.«

Hvad er din kommentar til Søren Kraghs to etapesejre?

»Jamen, jeg var helt vild med det. Det kan jeg godt fortælle dig. Jeg synes, at han er en fremragende cykelrytter. Jeg har også fulgt ham lidt – og så deler vi jo lidt fornavn. Jeg var meget lykkelig, de to dage hvor han vandt.«

Cykelrytter Søren Kragh Andersen.
Cykelrytter Søren Kragh Andersen. Foto: DIRK WAEM
Vis mere

Har du fået nogle sjove kommentarer på, at I deler navn?

»Nej, ikke rigtigt. Nu skal han have den alene. Det fortjener han.«

Cykelrytter Søren Kragh Andersen er trods sin aktuelle Tour de France-form ikke med, når der i de kommende dage køres VM i landevejscykling i Italien. Han har meldt afbud, da han har fået kaptajnrollen på sit hold Team Sunweb i løbet BinckBank Tour, der afholdes i den kommende uge i Holland og Belgien.