Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

For en lille måned siden tog 19-årige Villads Sosinski Leth en chance.

Han skrev en offentlig forespørgsel på LinkedIn til investoren Jesper Buch: Ville dette hans »motiverende symbol« til at starte på iværksætterlinjen mon komme forbi Niels Brock for at give ham studenterhuen på?

»Det må sgu blive et ja herfra,« lød svaret fra 'Løvens hule'-stjernen på opslaget. Og som sagt, så gjort.

Mandag troppede Jesper Buch – ledsaget af Niels Brocks direktør, Anya Eskildsen – nemlig op for at opfylde Villads Sosinski Leths ønske, hvilket du kan se i videoen øverst i artiklen.

Jesper Buch gav 19-årige Villads studenterhue på, da han mandag blev student fra Niels Brock.
Jesper Buch gav 19-årige Villads studenterhue på, da han mandag blev student fra Niels Brock. Foto: Privat
Vis mere

Og der blev heldigvis – ganske som håbet – ikke taget noget fra karaktergennemsnittet på 12, da den sidste eksamen i virksomhedsøkonomi stod denne formiddag.

»Jeg fik 12,« jubler Villads Sosinski Leth til B.T. efter sin sidste eksamen.

»Jeg var faktisk færdig ti minutter før tid, det gik rigtig hurtigt, så jeg havde mine bedste kammerater ude foran, som lige stod og sagde tillykke og gav en øl. Så gik vi ned i auditoriet, hvor Jesper Buch stod og ventede. Han så skarp ud – flot jakkesæt!«

Jesper Buch har over for B.T. høfligt afvist at kommentere oplevelsen.

Jesper Buch skrev både en hilsen og den sidste karakter i Villads' studenterhue – men håndskriften var ikke noget at prale af, siger Villads med et grin.
Jesper Buch skrev både en hilsen og den sidste karakter i Villads' studenterhue – men håndskriften var ikke noget at prale af, siger Villads med et grin. Foto: Privat
Vis mere

På Instagram deler han dog i et opslag fra dagen, at han blev 'rørt over at se alle de glade studenter og alle deres stolte forældre'.

Villads Sosinski Leth fortæller derimod gladeligt om mødet med sit iværksætteridol.

»Han var meget sød, helt nede på jorden, og vi havde en hyggelig snak om, hvad fremtiden bringer, og hvad for nogle veje man kan tage. Så blev der hældt champagne op til alle, og han skrev mit 12-tal og en sød lille hilsen i huen og gav mig den på,« forklarer den 19-årige student.

»Men hvis jeg skal være ærlig, så var det ikke den kønneste håndskrift, det kunne han godt arbejde lidt på!« tilføjer han med et grin.

Jesper Buch skrev både et 12-tal og hilsenen: 'Tillykke med de super flotte eksamener' efterfulgt af sin signatur i huen.
Jesper Buch skrev både et 12-tal og hilsenen: 'Tillykke med de super flotte eksamener' efterfulgt af sin signatur i huen.
Vis mere

Villads Sosinski Leth kalder oplevelsen for 'en hyggelig halv time'.

Ud over Jesper Buch var hans venner og familie troppet op – foruden hans chef i softwarevirksomheden Custimy.io.

»Han var sød og snakkede også lige med min chef. Vi tre stod og snakkede om forretningen, og hvordan Jesper faktisk var blevet tilbudt at investere uden at have gjort det,« fortæller den nybagte student.

»Men det har været ret ærgerligt for ham, fordi det er en af Danmarks hurtigst voksende virksomheder, og på to år er vi blevet mere end 100 millioner værd. Så den investering var han lidt ked af ikke at have lavet,« lyder det fra Villads Sosinski Leth.

Andre læser også