Det er godt at have en velanset navnebror i form af Frederik Fetterlein, når hverken ID eller titlen ’Kronprins af Danmark’ kan få én ind på de hippe diskoteker.

Det måtte kronprins Frederik sande, da han i slut  90’erne ville ind på Le Bain Douche, der dengang var Paris’ hotteste natklub. Ligesom også Madonna, De Niro, Mick Jagger og Paris’ topmodeller ville - og kom - det.

Men kronprins Frederik af Danmark sagde ikke dørmændene noget, og så måtte den 30-årige kronprins hente hjælp hos det to år yngre danske tennis-es Frederik Fetterlein, der dengang boede i byen med sin modelkæreste Tereza Maxova. Og som ikke havde problemer med at blive genkendt - og godkendt - i det parisiske natteliv.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

I Fetterlein-biografien ’Forført af livet’, der snart lander i handlen, gengiver Fetterlein følgende ordveksling med den dengang så desperate kronprins:

- Frederik, du må hjælpe mig. Jeg kan ikke komme ind. Jeg blev afvist forleden dag.

- Du skal bare sige, at du er prinsen af Danmark. Så lukker de dig ind med det samme. De elsker royale folk.

- Ja, men det sagde jeg også, men de grinede bare ad mig, og sagde jeg måtte komme med en bedre historie næste gang.

SE BILLEDERNE: Fetterleins smukke kvinder

De to aftaler at mødes, så Frederik – med efternavnet Fetterlein – kan tage den anden Frederik med næste gang. Men tennis-esset bliver forhindret. To uger senere mødes de to for at spille tennis, som de ofte gør under kronprinsens Paris-år, hvor han fra 1998 til 1999 arbejder som ambassadesekretær ved Den Danske Ambassade. Og da kan en højtgrinende kronprins endelig berette, at nu har han været på det der Le Bain Douche.

- Ja, og jeg tror de har fundet ud af hvem jeg er. For de har sendt mig et VIP medlemskab, og behandler mig nu som en rockstjerne, når jeg viser mig, fortalte Frederik (kronprinsen).

Det er dog ikke første gang, at Fetterlein har gjort landets kommende konge en tjeneste. Da han spillede opvisningskamp mod Wimbledon-mesteren Pat Cash i Hørsholm, arrangerede Fetterlein – efter prinsens ønske – en hemmelig doublekamp med de to Frederik’er på den ene side og Pat Cash og formanden for Hørsholm-Rungsted Tennisklub på den anden.

Frederik Fetterlein lægger i sin nye bog heller ikke fingre imellem, når det kommer festerne med landets kronprins. De hang en del ud, som han siger. Ikke kun på banen, men også i byen.

- Der var altid en masse sprut på bordene og masser af smukke piger, og særligt det med de smukke piger var foruden tennis en stor fælles interesse jeg havde med Frederik. Han var vild med dem. Og de med ham.

- Om det skyldtes, at han var kronprinsen af Danmark, eller de faldt for hans ret fede form for humor og personlighed må stå hen i det uvisse, siger Fetterlein i bogen, hvor han også mindes, hvordan de to kørte om kap med hinanden i Paris’ gader. Prinsen i en enorm Audi, og Fetter i en fiks Porsche.

- Det var aldrig kedeligt at være i nærheden af ham, husker Frederik og slår ud i latter på spørgsmålet, om navnebroderen Frederik faktisk nedlagde mange kvinder.

- Man må vist ikke udtale sig for meget om de kongelige, siger han kryptisk og tilføjer:

- Jeg er glad for, at mit visitkort ikke hedder 'Kronprins Frederik', med de 'opportunities', så havde jeg været død i dag!

Fetterleins bog ’Forført af livet’ er skrevet i samarbejde med journalist Peter Bennett. Den udkommer på Forlaget Bogkompagniet 7. november

KØB B.T. SØNDAG OG LÆS OM FREDERIK FETTERLEINS VILDE LIV MED DRUK, DAMER OG DYRE VANER, MEN OGSÅ EN DYB, DYB FAMILIEHEMMELIGHED