Efter måneder i lockdown har der været rift om billetterne til de koncerter, der kom som erstatning for populære, aflyste festivaler som Roskilde Festival og Smukfest.

Men på samme tid har nyere og mindre arrangementer kæmpet for at komme af med deres billetter, eksempelvis Føniks Festival og Halm Koncerter, der helt har måttet aflyse deres koncerter.

Det skriver TV 2, der peger på særligt to grunde: presset fra private arrangementer, såsom bryllupper, der også er blevet rykket, og usikkerheden ved, om coronarestriktionerne overholdes eller aflyser de mindre kendte arrangementer.

»Vi ser en tendens til, at nye aktører, som billetkøberne ikke nødvendigvis kender, ser ud til at sælge langsommere,« siger kunstner- og koncertrepræsentanten Jimmi Rose, der er administrerende direktør i United Stage og Copenhagen Music, til mediet.

Michael Falch ved TV 2's pressemøde som præsentere tiende sæson af 'Toppen af poppen', hvor 25 af de største danske musikere og tidligere medvirkende mødes og fortolker hinandens hits på kryds og tværs i syv helt nye jubilæumsprogrammer. Tirsdag den 18 august 2020. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Michael Falch ved TV 2's pressemøde som præsentere tiende sæson af 'Toppen af poppen', hvor 25 af de største danske musikere og tidligere medvirkende mødes og fortolker hinandens hits på kryds og tværs i syv helt nye jubilæumsprogrammer. Tirsdag den 18 august 2020. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Én, der skulle have spillet ved Halm Koncerter, er musikeren Michael Falch.

Men da det er hans eneste aflyste koncert, tager han situationen med ophøjet ro, forklarer han til B.T.

»Bortset fra aflysningen af de Halm Koncerter er det gået fantastisk for mig derude. Der har været mange mennesker og dejlig stemning. Måske fordi jeg efter coronalukningen af MALURT valgte slet ikke at tage ud sidste år,« begrunder Michael Falch.

Mindre let tager de dog på de i alt otte aflyste koncerter hos Halm Koncerter.

Således så programmet for Halm Koncerts nu stort set aflyste koncertrække ud.
Således så programmet for Halm Koncerts nu stort set aflyste koncertrække ud.
Vis mere

Koncertrækken – som skulle være foregået i Holbæk på et spillested opbygget af halmballer – opstod som en reaktion på coronakrisens mange aflyste koncerter og skulle have været afholdt for første gang i august og september.

'Vi har desværre måttet tage den tunge beslutning at aflyse stort set samtlige Halm Koncerter på grund af et meget lavt billetsalg,' lød den officielle udmelding.

Her blev det også oplyst, at en koncert med bandet Folkeklubben og to koncerter med Tina Dickow fortsat kunne afholdes.

Den samme ærgrelse meldte Føniks Festival ud, da de ganske overraskende måtte aflyse den nystartede Odsherred-festival, der ligeledes blev skabt i kølvandet på coronakrisens mange kulturnedlukninger.

'Vi må desværre erkende, at det ikke bliver i år. Ligesom mange andre i branchen har vi haft store udfordringer med billetsalget,' lød det på festivalens hjemmeside.

Her blev der samtidig givet en påmindelse ud om at 'støtte kulturen gennem denne svære tid' og lovet, at festivalen i stedet vil blive afholdt til næste år.